Želite taj posao? 6 rečenica koje ne smete reći poslodavcu

Koliko dana godišnjeg imam i kada mogu da ga uzmem? Ne, ne, ne bar ne u početku!

poslovna zena

Znamo da vam za vreme poslovnog intervjua prolazi jedno 1000 različitih misli kroz glavu. Upravo zato, sastavili smo kratki vodič kroz stvari, koje baš nikada ne bi trebalo reći tokom razgovara za posao.

Čitajte i pažljivo i nako toga očekujemo da razbijete na tom interjuu!

“Izvinite što kasnim”

Kasnite i pre nego što ste bilo šta počeli? Odmah da vas upozorimo da j eovo jedan od glavnih grehova! Uvek je bolje krenuti i pola sata ranije i čekati, nego kasniti.Prvi utisak je ipak i jedan od najvažnijih!

“Nisam se dobro slagala s bivšim kolegama ili šefom”

Čestitamo, ovime ste upravo uprskale apsolutno sve šanse da dobijete posao!. Čak i ako je to istina, neke stvari je bolje zadržati za sebe. Poslodavci, ako ništa drugo, barem žele da veruju kako ćete se dobro slagati sa svima.

“Koliko dana godišnjeg imam i kada mogu da ga uzmem?”

Da li ste to upravo pitale za slobodne dane, a još uvek niste ni počele da radite? Naravno da vam je odmor potreban i poslodavci su toga i te kako svesni, ali ne morate odmah spominjati kako vam ja važnije da odmarate i da vam je to pravo na pameti!

interview animated GIF

“Posle koliko meseci mogu da očekujem povišicu ili unapređenje?”

Ako se prijavljujete za poziciju asistenta, nemojte pitati kada ćete biti unaprijeđene na višu poziciju. Važno je da pokažete interesovanje samo za spomenutu poziciju, a nakon što dobijete posao, naporno radite za unapređenje. Druge opcije nema.

“Nemam pitanja”

Poslodavci traže kandidate koji su uključeni i zainteresovani. Zato budite takve, i postavljajte pitanja o svemu što ne razumijete ili vas zanima, bez straha. To može biti samo pozitivna stvar, ako umete da postavite prava pitanja.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...