Zbog ovoga će vam okrenuti leđa: Top 5 stvari koje muškarci zameraju ženama!

Nedostatak iskrene i otvorene komunikacije izaziva lavinu negodovanja koje verovatno možete da izbegnete vrlo lako.Par u restoranu

Kada ste u ozbiljnoj vezi, potrebno je mnogo kompromisa i vaše želje i interesi više nisu jedino što je bitno. Ipak, neke stvari muškarce ipak izluđuje najviše u vašem zajedničkom životu.

Niko nije savršen, a u svakoj vezi potrebno je mnogo truda da bi bila uspešna. Dugogodišnji partneri često zaboravljaju da jedno drugom međusobno ne mogu da čitaju misli, što ih neretko dovodi do problema. Nedostatak iskrene i otvorene komunikacije izaziva lavinu negodovanja koje verovatno možete da izbegnete vrlo lako.

1. “Prljavo” svađanje

Definicija srećnog para nisu dve osobe koje se nikada ne svađaju, već one koje to rade kvalitetno. Istraživanje pokazuje da su žene obično te koje prve odluče da započnu raspravu o problemu koji se pojavio, dok muškarci od iste beže. Umesto rečenice: “Opet ćemo da zakasnimo zbog tebe”, probajte sa: “Kad idemo negde zajedno i kasnimo, ja se zbog toga osećam jako frustrirano…” Nemojte da prebacujete krivicu, već pokušajte da objasnite kako se zbog problema osećate.

2. Pokroviteljski nastup

Veliki broj parova oseća da ih partner tretira kao dete, odnosno obraća im se “s visine”. Takav nastup deluje na samopouzdanje vašeg partnera i kreira osećaj nelagode. U vezi niko ne želi da bude “kontrolisan”, pa svakako izbegavajte forsiranje i stvaranje pritiska drugoj strani. Takođe, suzdržite se od pokušaja menjanja svoga partnera na bilo koji način – čak i kad je reč o površinskim promenama poput načina oblačenja ili svakodnevnih navika.

3. Deljenje problema s prijateljima

Naizgled bezazleno prepričavanje problema najbližim prijateljima moglo bi dodatno da pogorša odnose u vašoj vezi. Muškarci nemaju naviku da probleme između vas dele s drugima, osim kad baš nema druge, pa ne vole ni kad svi znaju za svaku sitnicu koja se događa među vama. Štaviše, to će ih jako povrediti. U slučaju da vam je zaista potreban savet ili pomoć, obratite se psihologu i učinite to zajedno. Treća osoba teško će da vam da pravi savet ako zna samo jednu stranu priče.

4. Nedostatak zahvalnosti i pohvale

Niko ne želi da bude u zajednici u kojoj ga ne cene. Žene će češće da se žale na to kako njihov partner ne primećuje sve stvari koje obavlja u kući, a muškarci će retko da govore o svojim potrebama. Redovna zahvalnost za obavljanje sitnih poslova u kući, pohvala za dobro obavljen posao ili izražavanje osećanja ponosa za nešto važan je faktor za nju i njega. Obratite pažnju na svakodnevne sitnice i budite zahvalni svom partneru.

5. Isključivanje iz važnih odluka

Mnogobrojna istraživanja potvrdila su da je novac glavni i najčešći razlog svađa među partnerima – čak i kod onih partnera koji raspolažu nešto većim budžetom. Količina novaca retko se poistovećuje s količinom moći, pa bilo kakva potrošnja često dovodi do problema. Bez obzira da li se radi o kupovini automobila ili putovanja, obe strane trebalo bi da izraze svoje mišljenje i da zajednički dođu do odluke.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...