Zašto i u kojim situacijama treba ostaviti osobu koju volimo?

Ljubav ponekad nije dovoljna i nije odgovor na sva pitanja…

tuzna devojka u kolima

Kako znati kada je vreme da odustanete od osobe i pritom ne pogrešiti u donošenju odluke? Koliko šansi treba da pružimo nekom nakon što odlučimo da mu kažemo ZBOGOM!

Kada se osećanja uključe u igru sve postaje mnogo lepše, ali i teže. Pretpostavimo da je tok vaše priče počeo ovako: Upoznali ste osobu koja vam se još na prvi pogled dopala, a i ostali znaci kao što su leptirići i klecanje kolena pokazuju da ste možda konačno pronašli svoju srodnu dušu. Komunikacija je odlična, razgovori traju satima, poljupci još duže, a seks je fenomenalan… On je osoba od poverenja, sa jasnom vizijom budućnosti, on je prosto osoba koju biste jednog dala ponosno zvali vašim suprugom.

Koliko god sve to delovalo kao iz bajke , kako prolaze dani, nedelje i meseci počinjete da primećujete male crvene zastave koje upozoravaju da treba da skinete ružičaste naočare. Iako um upozorava, srce uporno ignoriše i vraća ružičaste naočare na oči. Međutim, vremenom počinjete da se osećate zapostavljeno i čudno i osećate da je samo vaša strana topla i da se samo vi trudite. Nekadašnji zaljubljeni osmeh je nestao, a iskre u očima su se ugasile i sada gledate sebe u ogledalu i kažete sebi: “Ja zaslužujem nekoga ko će da me voli i bude ponosan što je sa mnom.”

Ne želite  da budete samo gost u nečijem životu, već glavna uloga. Ne želite da budete nečija tajna, već ponosna istina. Zašto da se zadovoljavate mrvica, ako već  pružate celu sebe. Bez obzira na to što ste hrabro odlučili da ne treba biti u vezi koja vas ne ispunjava potpuno, osećanja, sećanja i nada su ti koji blokiraju vaš put.

“Šta ako se promeni?”, “Šta ako sam prerano odustala od veze?” “Da li da sačekam još malo?”

Iako um dobro zna šta je činiti dalje, srce se i dalje bori za ljubav i nudi bezbroj pitanja.

Da li treba samo vi da se borite za takvu ljubav? Da li samo vas treba da muče ova pitanja Odgovor je: NE,

Pustite je… Ako vas neko želi u svom životu, napraviće mesta. Ukoliko je nekom stalo do vas neće dozvoliti da se osećate kao stranac. Život je previše kratak da bi se trošio na pogrešne ljude i propale pokušaje. Znaćete da je vaša veza gotova onog trenutka kada vam samo trenuci iz prošlosti izazivaju osmeh na lice. Nemojte dozvoliti sebi ni jedan minut više tuge, dileme, sumnje…Jedino što možete uraditi je da se na kulturan i ljudski način zahvalite na lepom provedenomvremenu, ali isto tako da vi zaslužujete bolje!

Jedna stara poslovica kaže:” Ako želiš mesto u mom životu, vrata su ti otvorena, ali nemoj samo stajati na ulazu I blokirati mi pogled, ako ne želiš da uđeš unutra”.

Zaključak  glavi: Pravo vreme da završite vezu je onog trenutka kada shvatite da ste od zaljubljene i srećne devojčice postali tužna i sumnjičava žena bez samopouzdanja. Zamaptite da je život kratak da se troši na pogrešne ljude i polovične ljubavi.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

You may also like...