Zaboravite na pilule: Uskoro nam stiže muška kontracepcija

“Muška pilula” uskoro stiže, i to obliku kontraceptivnog gela!

par ispod carsafa

“Muška pilula” ili Vasalgel muškarcima biće dostupan 2018. godine.

Naime, radi se o muškoj kontracepciji, za koju smo prvi put čuli 2012. godine, dok je ona bila još u fazi ispitivanja.

Ona uključuje injekciju u penis, ali traje deset godina i ima stopostotnu efikasnost. Metoda primene je malo neprijatna, jer se kontraceptivni gel, injekcijom direktno ubrizgava u penis pod lokalnom anestezijom. Kontracepcija funkcioniše na način da spermatozoide rastavi na delove, tako da nisu u mogućnosti da dođu do cilja, odnosno jajne ćelije.

Ceo postupak traje samo 15 minuta i mnogo je lakše poništiti njegovo delovanje nego što je to slučaj s vazektomijom pa je stoga idealno rešenje za seksualno aktivne muškarce, koji decu planiraju da imaju u budućnosti.

Zasad je proizvod testiran samo na zečevima te je pokazao odlične rezultate, a krajem ove godine biće prvi put testiran na ljudskom biću, a naučnici su vrlo optimistični.

Testiranja su vrlo skupa, ali procenjuje se kako će ona biti gotova u roku od 6 meseci, nakon što se proizvod počne testirati na muškarcima.

Ali, svi zainteresovani moraće da se strpe do 2018. godine, kada ćemo napokon moći da kažemo da imamo mušku kontracepciju, koja je dugotrajna, sigurna i reverzibilna te ne uključuje operaciju.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...