Za brak ste spremne samo ako znate odgovor na 3 pitanja!

Ukoliko još uvek ne znate da odgovorite na ova pitanja, odložite pripreme za sudbonosni dan….

mlada brak

Kako znati kada si doista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja bi pre ulaska u brak trebalo da postavite sami sebi, a vaši vlastiti, iskreni odogovori će vam otkriti sve.

1. Da li vam je sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavlaju ispred svoje.

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele da učine srećnom. Zašto bi ikada želeli da napustite osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

2. Zašto volite partnera?

Zato što ga jednostavno volite je najgori odgovor koji sebi možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak te da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. Ali to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da otkrijete zašto, tek tada ćete biti sigurni jesu li vaša osećanja i namere iskrene.

3. Da li ste spremni na život u kojem ćete dopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje sebi morate da postavite glasi – hoće li vas i taj život usrećiti?

Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni da se odreknete svojih stavova i prihvatiti tuđe. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živeti, ali i puno veće poput one o planovima oko dece i religioznih verovanja.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno DA to se neće promeniti preko noći, već se može samo pogoršati.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

You may also like...