Za 6 dana do duplo tanjeg struka: 6 trikova pomoću kojih ćete opet da uskočite u omiljenu garderobu!

Vaše dnevne navike izazivaju nadutost i podbulost, a time i vizuelno povećavaju stomak. Ako želite da za samo 6 dana smanjite šlauf oko struka i da uskočite u omiljeni komad garderobe bez straha, pridržavajte se ovih 6 pravila.Devojka u kompletu

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledate u ogledalo i sviđa vam se šta vidite, a već poslepodne ili uveče primećujete da vam stomak izgleda gotovo dvostruko veće? Razlog nije debljanje preko noći, već vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost i podbulost, a time i vizuelno povećavaju stomak. Ako želite da za samo 6 dana smanjite “šlauf” oko struka i da uskočite u omiljeni komad garderobe bez straha, pridržavajte se ovih 6 pravila.

1. Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji ukus, ali ovaj začin zadržava vodu u telu što uzrokuje osećaj podbulosti, a time i povećava vaš stomak. Dakle, slane grickalice i brza hrana su tokom sledeće nedelje zabranjeni.

2. Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb za doručak i pirinač ili testenina za ručak su mnogima deo svakodnevne ishrane. Ali, ove namirnice su prepune ugljenih hidrata i nisu prijatelj vaše linije, ni stomaka i zato ih izbacite iz jelovnika.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite pirinač, pripremite integralni.

3. Zaboravite na mleko

Intolerancija na laktozu može da izazove probleme sa probavom i snažan osećaj nadutosti. Ako niste sigurni da li spadate i vi u tu grupu, probajte barem na nedelju dana da izbacite mleko iz ishrane. Kafu obogatite sojinim ili bademovim mlekom, a umesto čaše mleka popijte jogurt.

4. Birajte voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu da izazovu nadutost. Jabuka, kruška ili dinja su vrlo ukusni plodovi, ali su teži za probavu pa mogu da izazovu nadutost i gasove, a time i da naglase vaš stomak. Umesto njih, posegnite za citrusima poput limuna i pomorandže i bobičasto šumsko voće.

5. Recite “ne” ljutim začinima

Ljuti začini podstiču izlučivanje želudačne kiseline što može da izazove nadut i tvrd stomak. Iako su oni zdravi, preskočite ih na nedelju dana, a opredelite se za laganije začine poput bosiljka, origana, majčine dušice i slično.

6. Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše telo nikako ne voli. Šećer, alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaše linije i zato bi, ako želite ravan stomak, svakako trebalo da ih izbegavate.

Sve od navedenog uzrokuje nadutost, usporava probavu i ne godi vašoj liniji i zato jedite pametno i uživajte u značajnim promenama na vašem telu.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...