Pri kraju ove zaista pozitivne nedelje, u kojem se mnoge stvari menjaju upravo tako da imamo koristi od toga, u petak, 9. juna, prestaje retrogradni hod Jupitera pa planeta sreće, uspeha, širenja i rasta ponovo kreće napred. Taj dan obeležava i pun Mesec, koji nas obasipa pozitivnom energijom Strelca, čiji je vladar upravo Jupiter.

Međutim optimizam tog punog Meseca remete Saturn i Lilit, koji su tačno na Mesecu pa situaciju čine složenijom, kaže astrolog Gregori Skot. Što se tiče delovanja Jupitera, koje više nije oslabljeno, sve se ubrzava, a mogućnosti koje će se odsad pojavljivati je vrlo verovatno da će da dolaze preko drugih ljudi.

Mesec u subotu prelazi u znak Jarca. U opoziciji je s Marsom u Raku, a u trigonu s Venerom u Biku te inkonjunkciji s Merkurom u Blizancima. “Subota je sjajan dan da kanalizujete svoja osećanja i želje u konkretnu akciju, to je vrlo ‘uzemljen’ dan”, kaže G. Skot ističući kako je od svih dana u nedelji upravo u subotu najlakše da sprovedete prave životne promene. “Dakle, subota je dan za praktično i da ostvarite stvari o kojima sanjate.”

izvor, foto: cosmopolitan.rs

NAJČITANIJE: