Usavršite ovu veštinu i odmah ćete postati privlačniji – ali samo ako ste muškarac!

Pitate se u čemu grešite kada su ljubav i upoznavanje devojaka u pitanju? Poradite na pvoj veštini i stvari bi vrlo brzo trebalo da vam krenu na bolje.

Vreme je da proširite svoj rečnik

Ako tražite ljubav, sigurno se svakodnevno pitate kako možete da učinite sebe još privlačnijim, a naučnici sada imaju odgovor na to pitanje.

Britansko psihološko udruženje otkrilo je da postoji jedna stvar, zapravo veština, koja će svakog muškarca učiniti privlačnijim,

Sve što je potrebno da postanete poželjniji jeste da budete u stanju da ispričate dobru priču. I to je to.

Sudeći po članku objavljenom u psihološkom žurnalu „Lični odnosi“, muškarci koji umeju da elokventno ispričaju neku priču devojkama izgledaju privlačnije i uživaju viši status u njihovim očima.

Naučnici Džon Donahju i Melani Grin testirali su 388 studenata i od njih tražili da ocene privlačnost potencijalnog partnera na osnovu fotografije i kratke biografije – koja je u pojedinim slučajevima bil anapisana tako da naglasi njihovu sposobnost da ispričaju dobru priču.

I muški i ženski učesnici smatrali su da osobe koje dobro barataju jezikom imaju znatno viši status od onih koji nisu previše elokventni.

Međutim, ovo se odnosi samo na muškarce.

„Muškarci nisu bili impresionirani govorničkim veštinama devojaka, ali su one zato definitivno pozitivnije posmatrale muškarce koji umeju da ispričaju priču kao potencijalne dugoročne partnere“, izjavili su istraživači.

Međutim, ovo niej svi. Od učesnika je traženo i da pročitaju priču koju je navodno napisala osoba čiju privlačnost su ocenjivali.

Osobe sa tečnim pričama i bogatim rečnikom ocenjene su bolje od onih čiji tekstovi su bili jednolični.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...