U par koraka do sopstvenog parfema

U susret sunčanim danima, na dnevnom redu je i odabir pravog parfema za novu sezonu. Zaboravite na skupe parfimerije i probajte da uz malo mašte date proleću ličnu notu. Otkrivamo vam trikove kako da napravite vašu cvetnu vodu.

parfem

Za ovaj cvetni poduhvat potrebno vam je: cveće, veliki metalni lonac sa staklenim poklopcem, nož, flaširana voda i led.

* Najpre iseckajte cveće na sitne komadiće kao da seckate salatu. Kada dobro usitnite cvet, ubacite iseckane latice cveća u lonac gde ćete sipati jednu čašu vode. Kako biste već osetili miris vašeg cvetnog specijaliteta uključite rernu na najmanju jačinu. Poklopac okrenite obrnuto od uobičajenog položaja, dakle sa ispupčenim delom ka loncu.

* Na vrh poklopca stavite kocke leda i primetićete kako cveće ubrzo zbog borbe toplo – hladno gubi u potpunosti svoju boju i pretvara se u bezbojnu smesu.

* Ukoliko želite da ispunite vašu bocu ponovite ovaj proces nekoliko puta, jer se ne preporučuje da odjednom saspete nekoliko iseckanih cvetova u lonac. Obratite pažnju da količina cveća i vode bude srazmerna, zato nemojte bocu ispuniti samo cvetovima ili dosipati previše vode. Dok se cveće krčka na vašem šporetu, primetićete kada počinjete da osećate miris i kada ono izgubi boju. To će vam biti signal da je vaša linija parfema ili spreja spremna.

izvor, foto:kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...