U milion žena, prvo će videti nju: Ovakvo žensko lice je najprivlačnije muškarcima!

Iako se sve vreme trudite da obrišete bore, kada je reč o jačem polu, mala količina je izgleda čak i poželjna.

Par, Foto: Profimedia NEISKORIŠĆENA

Kakvo je žensko lice muškarcima najprivlačnije bilo je pitanje na koje je odgovor tražilo istraživanje časopisaRoyal Society Open Science.

Rezultati su pokazali zanimljiv zaključak – postoji jedna univerzalna karakteristika ženskog lica koja će prva privući mušku pažnju.

Naime, istraživanje je otkrilo da je jednostavno žensko lice muškarcima najprivlačnije.

U istraživanju je učestvovalo 169 muškaraca prosečne dobi od 39 godina, kojima su bile pokazane nasumično odabrane fotografije ženskih lica. Ispitanici su zatim viđena ženska lica morali da ocene brojkom između nula (najmanje privlačno lice) i 20 (najprivlačnije lice).

Muškarci su najviše ocene dali licima koja naučnici opisuju kao jednostavna – glatke teksture kože, sa malo bora i glatkim crtama.

Studija objašnjava da je ljudski mozak programiran tako da preferira stvari koje može najlakše i najbrže da “obradi”, što nije ograničeno samo na lica, nego uključuje i, na primer, pejzaže.

To saznanje može čak da objasni i ogromnu raširenost upotrebe popularnih smajlića, koji imaju vrlo jednostavna lica, zbog čega ih naš mozak lako percipira.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...