Trik od 10 sekundi koji će vam pomoći da smršate

Iako ima dosta zagovornika koji se zalažu da vage za merenje ne bi trebalo da nam budu previše dostupne, novo istraživanje pokazalo je upravo suprotno. Ukoliko želite da smršate što pre, merite se što češće.

Studija objavljena u naučnom časopisu „Plos one”, koju je vodila Elina Helender sa Tampere Univerziteta u Finskoj pokazala je da su žene koje su merile težinu svakog dana, brže mršavile u odnosu na one koje su to činile jednom nedeljno.

Čuveni trener Maršal Roj istakao je da će rezultati biti vidljivi već nakon mesec dana:

– Ustanite iz kreveta, idite do kupatila i odmah potom stanite na vagu da se izmerite. Neka vam ovo postane navika koju ćete upražnjavati svakog dana – objasnio je Roj.

Na Univerzitetu u Minesoti sprovedeno je slično istraživanje gde je 1.800 ispitanika popunjavalo ankete tokom dve godine.

Rezultati su bili fascinantni; ispitanici koji su težinu merili tokom dve godine imali su u proseku 12 kilograma manje u odnosu na one koji su se merili jednom mesečno. Impresivno, zar ne?

Ukoliko vam je jedna od novogodišnjih odluka gubitak kilograma, poslušajte ovaj savet i zapamtite da vam je vaga veći prijatelj nego što mislite.

izvor, foto: blic

NAJČITANIJE:

You may also like...