TAJMING JE SVE: Evo kada je najbolje vreme za seks prema vašim godinama!

Vaš unutarnji sat menja se s godinama, on kontroliše svaki telesni sistem i kontroliše svaku od ćelija u vašem telu.

seks na plazi

Iako mislite da godine i vreme vašeg seksualnog odnosa nemaju nikakve veze, ipak obratite pažnju! Postoji tačno vreme kada će vam seks najviše prijati!

Za najbolji seks u vašim godinama najbitnije je vreme! Najbolje vreme za seks je… Iako ima onih kojima vreme nije bitno, po pravilu je muškarcima draže jutro, a ženama veče. Međutim, ovo će se sa godinama promeniti. Naučnici tvrde da je doba dana u koje ljudi vode ljubav jako važno.

Pol Keli, naučnik sa Oksford univerziteta, proučavao je koje je najbolje vreme za vođenje ljubavi, a rezultate je podelio prema godinama.

Keli je utvrdio da se cirkadijalni ritam, odnosno naš unutrašnji sat, tokom godina menja. U svom je istraživanju naveo koje je najbolje vreme za odlazak u krevet, buđenje i vođenje ljubavi.

”Vaš unutarnji sat menja se s godinama, on kontroliše svaki telesni sistem i kontroliše svaku od ćelija u vašem telu. Kod većine stvari, tajming je sve”, izjavio je Pol Keli.

Pa kad je najbolje vreme za vođenje ljubavi?

Dvadesete – 15 sati
Iako je libido 20-godišnjaka takav da bi mogli da imaju seks bilo kada, u ovo doba dana imaju najviše energije. Doktor Keli kaže da su 20-godišnjaci skloni vođenju ljubavi u bilo koje doba dana, posebno jer se prilika može pojaviti bilo kad.

Tridesete – 8.20
Ovo je savršeno vreme za vođenje ljubavi, sunčeva svetlost podstiče lučenje testosterona kod muškaraca i stimuliše hipotalamus kod žena, deo mozga koji kontroliše otpuštanje hormona iz hipofize.

Četrdesete – 22.20
Najbolje vreme za seks menja se kako postajete stariji, a u ovo vreme vas seks može više opustiti, jer se pojačano izlučuje oksitocin.

Pedesete – 22.00
U ovim godinama seks je najbolji uveče, jer su jutra puna obaveza.

Šezdesete 20.00
Ovo je najbolje vreme za vođenje ljubavi – taman između večere i odlaska u krevet. Pritom, nakon orgazma otpušta se oksitocin, koji vas čini budnima.

Sedamdesete – 20.00
Kao i u 60, seks u ovo vreme će vas opustiti pre odlaska u krevet.

izvor, foto: kurir

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...