Sve dobrobiti morske soli: Smiruje astmu, čuva kosti, jača imuni sistem!

Konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama možete da sprečite i razvoj ozbiljnijih bolesti.Devojka na plaži

Morska so je nezaobilazan sastojak mnogobrojnih preparata za ulepšavanje i mršavljenje, podstiče rad metabolizma i izlučivanje štetnih materija.

Sadrži oko osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, natrijum, mangan, magnezijum, jod i Gvožđe.

Koje sve probleme ublažava ili sprečava morska so?

Jača imuni sistem: Organizam je otporniji na grip, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Za sjajnu kožu i vitku liniju: Minerali iz soli vežu se za ćelije kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta, a iz istih razloga, kupke s morskom soli podstiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita, te regenerisanja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni i anti-aging učinak.

Smiruje kožne bolesti: Ublažava suvu kožu i svrab, ali će olakšati i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka od morske soli otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidrira tkivo.

Smiruje astmu: Morska so je efikasna i kod smanjenja upala u sistemu za disanje. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje.

Za kontrolu dijabetesa: Morska so može da pomogne da se smanji potreba za insulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

Čuva kosti: Ako telu nedostaje soli i vode ono počinje da “vuče” natrijum iz kostiju, što može da dovede do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama možete da sprečite i razvoj ozbiljnijih bolesti.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...

Comments

  1. […] Sve dobrobiti morske soli: Smiruje astmu, čuva kosti, jača imuni sistem! […]

  2. […] Sve dobrobiti morske soli: Smiruje astmu, čuva kosti, jača imuni sistem! […]