Stojković krstio sina bez Bojaninog znanja

Dvoipogodišnji Lav prekjuče primio svetu tajnu u manastiru Fenek u blizini Jakova, činu nije prisustvovala dečakova majka.

vladimir stojkovic i sin lav

Sina krstio bivšoj ženi iza leđa.
Vladimir Stojković prekjuče je krstio dvoipogodišnjeg sina Lava u manastiru Fenek u blizini Jakova bez znanja detetove majke Bojane Rajić, saznaje Kurir.

S obzirom na činjenicu da je golman Partizana trenutno u brakorazvodnoj parnici s manekenkom i da oni ne komuniciraju, on je obavezu oko ovog svetog čina preuzeo na sebe. Njihovog sina krstio je otac Makarije Ristić u prisustvu kuma Slavena Kovačevića i nekoliko golmanovih prijatelja, koje je Stojke potom odveo na ručak u obližnji restoran.
Ekipa Kurira došla je na lice mesta, ali Stojković nije želeo prisustvo medija. Međutim, ipak smo uspeli da napravimo nekoliko slika.

– Stojke je Lava hteo da krsti za prvi rođendan, ali nikako nije uspeo da to uklopi s poslovnim obavezama. Stalno se žalio prijateljima kako dete mora što pre da bude kršteno. On potiče iz patrijarhalne porodice i poštuje crkvu i običaje. Nije obavestio Bojanu da će krstiti Lava jer s njom ima kontakt samo preko sinovljevih dadilja. Možda nije trebalo tako da postupi, ali bitno je da je kao otac ispunio svoju obavezu – rekao je naš izvor.

Pozvali smo Stojkovića, koji nam je potvrdio da Bojanu nije obavestio da će krstiti Lava:
– Krstio sam svog sina. Odavno sam to planirao, ali mi obaveze nisu dozvolile da to učinim ranije. Odabrao sam ovaj manastir jer mi je posebno drag i uradio sam sve po običajima. Kad smo se Bojana i ja razišli, rekao sam joj da ću ja krstiti Lava, ali ona nije znala kad će to biti.

Pozvali smo i Bojanu Rajić, koja je od nas saznala da joj je dete kršteno. Nju je to saznanje šokiralo.
– Ne, nemoguće! Ne verujem u to! Nije moguće da je to uradio! – besnela je Bojana i spustila slušalicu.

Sveti čin... Otac MakarijeSveti čin… Otac Makarije
Neobaveštena... Bojana StojkovićNeobaveštena… Bojana Stojković

Nije potrebna saglasnost oba roditelja

Pozvali smo Dušana Stokanovića, koji je više od 20 godina zaposlen u Srpskoj patrijaršiji. On nam je rekao da, po njegovom mišljenju, za krštenje deteta nije potrebna saglasnost oba roditelja.
– Mislim da nije potrebna saglasnost oba roditelja, čak nisam siguran da tako nešto izričito negde piše, ali gotovo sam siguran da nije potrebno. Dosta od svog veka koji nije tako kratak proveo sam sarađujući s novinarima, zato vam to i govorim. Takođe nije potrebno da roditelji budu kršteni – kaže Stokanović.

 

Seve i Leontina same krstile decu

Vladimir Stojković nije jedina poznata ličnost koja je dete krstila bez znanja supruge. Severina Vučković je pre godinu dana krstila sina Aleksandra u katoličkoj crkvi, bez znanja detetovog oca Milana Popovića. Takođe je i Leontina Vukomanović, pola godine pre Seve, krstila ćerkicu Luciju ne obavestivši bivšeg supruga Filipa Pata.

izvor, foto:kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...

Comments

  1. […] Stojković krstio sina bez Bojaninog znanja […]