Šta bi se desilo da Google na 5 minuta prestane sa radom?

NEW YORK – Šta bi se desilo kada Googlea ne bi bilo makar pet minuta? Odgovor smo dobili krajem proteklog vikenda, kada je gigant iz Mountain Viewa ‘štucnuo’ i na vrlo kratko veme nije radio kako treba.

google3

 

Iako ispad nije trajao duže od pet minuta, za posledicu je imao pad globalnog internet saobraćaja od 40 %, objavila je kompanija GoSquared, koja se bavi web analitikom u realnom vremenu, a prenosi Sky News.

Tokom tog perioda gotovo 70 % korisničkih upita kao odgovor je dobilo saopštenje o grešci. Većina servisa obnovljena je za oko minut, ali za povratak celog sistema u normalu trebalo je još četiri minuta.

Google je odmah obavestio korisnike o ispadu. U poruci su naveli kako su svesni postojanja problema i kako korisnici mogu da pristupe Gmailu, ali da pri tome imaju problema.

Procenjuje se kako ih je incident – moguća posledica problema sa infrastrukturom – koštao pola miliona dolara. Novost je što su se srušile sve aplikacije odjednom – pre se događalo da sa radom prestanu Gmail ili Apps, ali to se nikada nije desilo istovremeno, prenose agencije.

gdeinvestirati

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...