Sedam znakova da ste u vrlo lošoj vezi

Svako od nas, u vezi, ponekad bude preplavljen destruktivnim emocijama koje je teško kontrolisati, tako da nije strašno ako vam se s vremena na vreme desi neki emotivni izliv. Međutim, ako to postane pravilo, zapitajte se da li ste u zdravom odnosu.svađa, veza, par, muškarac, žena, shutterstock

Kada ste u novoj vezi, ponekad ne vidite činjenice koje pokazuju da se radi o destruktivnom odnosu koji vam neće doneti ništa dobro. Predstavljamo vam sedam znakova koji će vam pokazati da li ste u lošoj vezi.

VEZA VAS ISCRPLJUJE
Istraživanja su pokazala da 70 odsto energije gubimo zbog emocija. Jedan od glavnih pokazatelja u kakvoj ste vezi je osećaj koji imate nakon što ste proveli vreme s partnerom. Možete se osećati motivisano, nadahnuto i srećno, ali i iscrpljeno.

PLAŠITE SE
Ako razmislite dva puta pre nego bilo šta kažete partneru ili ste u konstantnom strahu da biste ga mogli naljutiti ili uznemiriti, to je jasan signal da vaša veza nije uravnotežena.

SLEDITE NAVIKE PARTNERA
Ako, na primer, osećate obavezu da pijete više nego što želite kada izađete s parnerom ili smatrate da treba da počnete da pušite kako biste ga impresionirali, dobro razmislite. Takva veza vas tera na loše navike.

LJUBOMORA
Ljubomora i posesivnost su pokazatelji kompleksa i frustriracija. Možete biti srećni ako vaš partner želi da zna sve o vama, ali ponekad to ljudi ne čine zbog ljubavi, nego zbog nesigurnosti. To nije zdravo i može biti simptom većih problema, paranoje ili nekih drugih poremećaja. Takvo ponašanje “guši” partnera.

GREŠKE IZ PROŠLOSTI SU ČESTA TEMA
Ako se partner često priseća vaših grešaka iz prošlosti, to nije dobro. Kada je vaš partner nesiguran i kada imate neki problem, on se priseća vaših grešaka i poredi ih s novonastalom situacijom. Ne fokusira se na rešenje, nego na “duhove prošlosti”, zbog čega veza postaje sve teža.

VEZA JE FOKUSIRANA NA PARTNERA
Kada prestanete da poklanjate pažnju bliskim prijateljima i porodici jer partner želi sve vaše vreme, to takođe nije dobro. Porodicu i prijatelje ne treba zapostaviti.

PARTNER JE PREVIŠE ZAVISTAN
U nekim vezama jedan partner je zavistan od drugog, i kada voljena osoba nije u blizini, partner postaje nesiguran i neraspoložen. To dovodi do neizdržive potrebe da bude s voljenom osobom 24 sata dnevno, što nije dobro za vezu. Takvo ponašanje može rezultirati posesivnošću i uhođenjem. Preterano zavistan partner vam nije potreban.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...