Regenerišite kosu šamponom od sode bikarbone!

Da li ste znali da soda bikarbona može da očosti vašu kosu bolje od bilo kog šampona?

Foto: Thinkstock

Da li ste znali da možete da koristite sodu bikarbonu kako biste poboljšali kvalitet kose? I to vrlo efikasno. Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kog šampona ili regenaratora, a kosa će dobiti zdrav sjaj nakon samo nekoliko tretmana.

Jedino što vam u početku može biti neobično jeste izostanak pene koja se stvara prilikom šamponiranja, ali budite strpljivi i sačekajte konačne rezultate.

Prvo pomešajte 1/4 sode sa 3/4 vode. Na primer, ako vam je kosa do ramena, pomešajte 2-3 kašike sode i tri puta više vode. Sastojke dobro promešajte u nekoj posudi, a dozirajte ih u zavisnosti od dužine vaše kose.

Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korena do vrhova, i ostavite da deluje 1-3 minuta, a potom dobro isperite toplom vodom, jer ona bolje ispira ostatke.

Nakon što ste oprali kosu mešavinom sode bikarbone, vreme da je da nanesete sirće na kosu.

Pomešajte 1/5 sirćeta sa 4/5 vode, ukoliko vam se ne sviđa miris sirćeta, možete da dodate nekoliko kapi lavande, nane ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmešajte. Najbolje bi bilo da smesu pripremate u kupatilu i odmah upotrebite.

Nagnite glavu prema napred i zatvorite oči kako bi ste sprečili da vam sirće uđe u oči. Smesu ravnomerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Pričekajte nekoliko sekundi, a potom isperite hladnom vodom.

Hladna voda će zadržati vlagu u kosi i osigurati joj zdrav izgled i sjaj.

izvor, foto: prva.rs

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...