Razbijeni mitovi: Ni u ludilu nemojte priznati koliko ste seksualnih partnera imali!

Sve što je nekada bilo tabu tema i nešto što nije preporučljivo, danas više ne vredi. Opustite se i uživajte u seksu na prvom sastanku.

Devojka sa muškarcima

Ekspert za seks i odnose Trejsi Koks kaže da je većina pravila o sastancima i seksu nevažeća pa tako govori kako je sasvim normalno upoznati nekoga na poslu i osetiti požudu. Osim toga, nikada ne bi trebalo da vas bude sramota koliko ste partnera imali do sada, ali takođe je sasvim u redu ne priznati njihov tačan broj, i na kraju seks na prvom sastanku ne znači da veza neće uspeti.

S obzirom na to da po pitanju veza i seksa vlada čitav niz mitova, Trejsi kaže da većina njih nije istinita, pa je ovaj put raskrinkala tri najveća.

Mit: Nikada se ne smete upustiti u seks s kolegom s posla

Čak dve trećine ljudi životnog partnera upoznaje preko prijatelja ili na poslu, stoga zašto biste vi bili drugačiji? Naime, na poslu svakodnevno provodimo mnogo vremena, a to uključuje i druženje s kolegama. Činjenica je da kada provodimo mnogo vremena u nečijem društvu, naš mozak otpušta višak hormona te se stvara želja da se s tom osobom stalno družimo. No, to zapravo nije loša stvar. Naime, parovi koji se bave sličnim ili istim poslom imaju znatno više razumevanja za partnerove poslovne obaveze.

Osim toga, na poslu ste imali priliku da vidite kako vaš partner reaguje u stresnim situacijama. Što se tiče poslodavaca, nema razloga za strah: ima li boljeg razloga da zaposleni dođu ranije na posao, ostanu duže, izgledaju fantastično, dobrovoljno se prijavljuju na dodatne aktivnosti i generalno pozitivnije deluju u dnevnim aktivnostima.

Mit: Uvek treba govoriti istinu o svojoj prošlosti

Nakon nekog vremena u vezi se uvek pojave pitanja vezana za ljubavnu prošlost partnera, a neminovno pitanje je i ono o broju dosadašnjih seksualnih partnera, ali upravo to može biti opasna zona. Čak i ako ste u vezi s najliberalnijim muškarcem, kaže Trejsi Koks, teško da će se i jedan suzdržati od neželjene reakcije ako čuje broj koji mu se baš i ne sviđa. Ako odlučite da brojku malo smanjite to je sasvim u redu.

Tipična tridesetogodišnjakinja, ako je kao u većini slučajeva postala, seksualno aktivna sa 16 godina, imala je dve duže monogamne veze koje su prosečno trajale četiri godine te dve kratkoročne veze u svakoj godini, a ostatak vremena provela je u ležernim avanturama. Prema proceni Trejsi Koks, to čini prosečno dvadesetak partnera.

Ipak, ona kaže da to uopšte ne mora biti bitno dodajući da će muškarca kog zaista zanimate više zanimati u koga ste do sada bili zaljubljeni, ko vas je povredio, a ko slomio srce, a ne broj muškaraca s kojima ste spavali.

Mit: Nikada nemojte imati seks na prvom sastanku

Trejsi kaže da bez razmišljanja može navesti sigurno više od četiri para koji su vezu započeli seksom na prvom dejtu, a sada su pet, deset ili više godina zajedno u srećnoj vezi.

Ako imate dovoljno godina, dovoljno ste mudri i znate u određenoj meri proceniti ljude, ko vam može reći da nije u redu upustiti se u seks već na prvom sastanku.

Ponekad jednostavno znate da je to, to, i neki prvi sastanci mogu biti tako dobri, da bi bilo jednostavno šteta ne uraditi to. Ipak, večito je pitanje šta se to uopšte smatra dobrim dejtom? Ako ste prijatelji već neko vreme, da li vam je to onda prvi sastanak ili možda deseti po redu?

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...

Comments

  1. […] Razbijeni mitovi: Ni u ludilu nemojte priznati koliko ste seksualnih partnera imali! […]