Pronašla novorođenče u kutiji na deponiji

Kamila Musabekova šetala je blizu svoje kuće u Almatiju, Kazahstan, kad je prolazeći pored deponije čula jecanje iz kutije koja se nalazila na vrhu gomile smeća, piše danas “Dejli mejl”.

Musabekova (69) je mislila da je u pitanju pas lutalica, da bi sa užasom otkrila da je u kutiji gola i krvava novorođena beba. Umotala je bebu u svoj šal i vratila se kući, nakon čega je pozvala lekara. Kako je ustanovljeno, dete je bilo staro svega nekoliko sati kad je ostavljeno na deponiji.

Musabekova je apelovala na javnost da se pronađe majka novorođenog dečaka, kojem je dalai me Čingiz, što znači “dar od Boga”.

Ona je kasnije ispričala da je slučajno promenila svoju rutu za šetnju tog dana kad je našla bebu, naveo je “Dejli mejl”.

-Obično šetam pored puta, ali sam tada htela da se poslužim prečicom jer je bilo hladno. Čula sam buku i mislila sam da je neko ostavio štene. Kad sam otvorila kutiju, videla sam sićušnu bebu kako leži u njoj, potpuno golu, čak i bez ćebeta – izjavila je Musabekova.


-Bilo je krvi na detetu i po kutiji, jer je očigledno tek rođeno. I sama sam majka i kad sam ga videla osetila sam isto što i kad sam prvi put videla moju decu kad su rođena. Umotala sam bebu u šal i otrčala kući, gde sam pozvala lekara. On je rekao da beba nije povređena, ali da ne bi preživela da je još duže ostala tamo – dodala je ona.


Musabekova je podnela zahtev za usvajanje dečaka, ali je odbijena zbog svojih godina, pa je ubedila svog sina i njegovu ženu. Oni su podneli zahtev, ali će na usvajanje, ipak, morati da sačekaju tri meseca, što je rok u kome dečakova biološka majka može da se javi, ukazao je “Dejli mejl”.

izvor, foto: blic

NAJČITANIJE:

You may also like...