Posledice gubitka nevinosti

Bez obzira jeste li nevinost izgubili sa svojim prvim ozbiljnim dečkom ili je to bio samo usputni seks koji želite zaboraviti, taj prvi put uticaće na vaš ljubavni život zauvek…

nevinost

Jeste li zadovoljni svojim seksualnim životom? Želite li se rešiti kontrole i eksperimentisati kako biste poboljšali svoj ljubavni život? Imate li dovoljno samopouzdanja tražiti ostvarenje vaših želja u krevetu?

Bez obzira gde, ključni faktor je kako ste izgubili svoju nevinost.

Nedavna studija je istražila koliko je uticajan naš prvi seks u životu. Onima koji su imali najbolja iskustva prvi put, seksualni život je kasnije bio u potpunosti ispunjen, dok su ljudi koji su imali negativna iskustva uglavnom bili nezadovoljni trenutnim seksualnim životom.

Pronašli smo tri grupe u koje se moguće svrstati kad je u pitanju naš prvi put:

1. Pragmatici

Znaju da to neće biti najbolje iskustvo i kontroliraju svoja očekivanja.

2. Stigmatizirani

Osećaju se neugodno zbog svog devičanskog statusa i odlučni su u želji da izgube nevinost čim pre.

3. Davatelji

Svoju nevinost smatraju vrlo dragocenom i čuvaju je za onog posebnog.

Verovatnije je da će se oni koji čuvaju nevinost za nekog posebnog osećati uništeno ako nešto pođe po zlu. Isto tako oni koji se osećaju obeleženima zbog nevinosti skloniji su negativnim iskustvima i treba im dosta vremena do sledećeg odnosa. Međutim, pragmatičari gubitak nevinosti smatraju samo još jednom stepenicom u životu, pa su verovatno zadovoljni prvim seksom ili su barem naučili prvi put šta bi želeli u budućnosti.

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...