POČNITE DA UŽIVATE: PET načina da pobedite stid u krevetu!

Postoji ta nevidljiva sila koja utiče na nas, bilo da je u pitanju vreme provedeno u krevetu ili van njega. Ona remeti uživanje, umanjuje seksualnost i sprečava vas na putu do ispunjenja svih vaših želja, a njeno ime je stid.

foto: thinkstock

Stid je definisana kao intenzivno, bolno osećanje ili iskustvo prouzrokovano verovanjem da nismo vredni ljubavi. Postoje različite vrste stida, a jedan od najučestalijih je upravo seksualni stid. Osobu može biti sramota svog tela, seksualnosti, želja ili se mogu osećati grešno tokom ljubavnog čina.

Dobra vest jeste ta da se osoba može, na nekoliko načina, osloboditi ove sile koja ih sputava u maksimalnom uživanju. Za ovaj poduhvat potrebno je dosta vremena i strpljenja, ali rezulati će učiniti da se oslobodite “kaveza” koji vas sprečava da imate seks iz snova.

Identifikujte zbog čega osećate stid

Možda oduvek želiš grub seks, ali misliš da će te zbog toga neko osuditi. Druga opcija je da ne želiš da partner vidi tvoje gole grudi. Kada god osetiš sramotu razmisli zbog čega je ona tu i šta ju je prouzrokovalo. Važno je i da shvatiš ko te je doveo do ubeđenja da ukoliko nešto uradiš možeš biti odbijena, etiketirana ili manje voljena.

Odluči da li se slažeš sa svojim stidom

Kada znaš kako je nastao i šta označva, odluči da li se slažeš sa svojim stidom. Smatraš li da te određene seksualne želje čine lošom osobom? Da li su tvoje grudi zaista toliko čudne? Uglavnom, ova uverenja ne kreiramo sami, već prihvatamo mišljenja i stavove okoline.

Promeni priču

Kada si sigurna da želiš da se otarasiš stida, vreme je da primeniš afirmacije i promeniš sliku koju trenutno imaš o sebi.Kada god u glavi čuješ neku negativnu misao, zameni je vedrijom, koja će ti prijati. Na početku može se činiti kao usiljena reakcija, ali vrlo brzo ljubav prema sebi postaće prirodna.

Poštuj svoje telo

Na momenat isključi sve misli i prepusti se čulu dodira. Oseti zadovoljstva koje je partner spreman da ti pruži, uživaj i slobodno pokaži da želiš još.

Ne izazivaj stid kod drugih ljudi

Kad god primetiš da osuđuješ nekog ili se smeješ na nečiji račun, jednostavno prestani.Koliko puta dnevno čuješ podsmevanje izboru garderobe, partnera ili ljubavnoj vezi određene osobe? Upravo na taj način stid kojeg želiš da se oslobodiš, stvorio se i u tvojoj glavi.

izvor, foto: prva.rs

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...