ONI DELE PARTNERKE I DAJU IMENA POLNIM ORGANIMA: Neobični seksualni rituali običaji širom sveta

 

 par, partneri, seks, foto Profimedia
U prošlosti je u havajskoj kulturi vredeo običaj davanja imena svojim genitalijama. Članovi kraljevstva i narod imali su pesme kojima su opisivali svoje polne organe.
– U drevnom Egiptu verovalo se da je tok reke Nil uzrokovan ejakulacijom boga Atuma. Zbog toga su faraoni ritualno masturbirali u slavnu reku.- Narod Guajiro iz Kolumbije ima zanimljiv oblik zabave. U ceremonijalnom plesu devojka može podmetnuti nogu mladiću. Ako to učini, njihov ples mora se završiti seksom.

– Stanovnici malog ostrva Inis Beag na obali Irske su među najzatvorenijim društvima, kada je reč o seksualnim aktivnostima. Odrasli ljudi ne skidaju do kraja donje rublje niti tokom seksualnog odnosa i svi smatraju kako je seks loš za njihovo zdravlje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

– U Srednjem veku crkva je govorila da je misionarski položaj jedini “pravilni” položaj za seksualni odnos.

– Neka plemena na Himalajima praktikuju poliandriju i sva braća dele jednu seksualnu partnerku. Tako nisu imali puno dece koju nisu mogli uzdržavati zbog surovih životnih uslova.

– Na nekim ostrvima u Polineziji bilo je sasvim normalno posmatrati roditelje dok imaju odnose. Deca su spavala u sobama sa svojim roditeljima i bila prisutna tokom njihovih seksualnih odnosa.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

You may also like...