OČAJ U PORODICI SINĐELIĆ: Stevan otišao da zameni druga i poginuo!

Znam da u ovoj turi nije trebalo da ide na teren, ali valjda je to sudbina, kroz suze nam je juče ispričala supruga Marina.Marina Sinđelić,

VRNJAČKA BANJA – Stevan je 18. avgusta napunio 31 godinu. Rođendan je slavio s drugovima u bazi, u koju je otišao 13. avgusta. Znam da u ovoj turi nije trebalo da ide na teren, ali valjda je to sudbina… Zvali su ga da nekoga zameni i otišao je sa osmehom, ne znajući da ide u smrt i da ga njegov trogodišnji sin više nikad neće videti!
Ovo je kroz suze za Kurir ispričala Marina Sinđelić, supruga žandarma Stevana. Zagrljen s njom, ispred porodične kuće u selu Štulac juče je plakao iStevanov otac Novica.

Službovao u Nišu

Kaže nam da je Stevan posle gimnazije pristupio odredu Žandarmerije u Nišu, a potom je, kad se porodica preselila u Štulac kod Vrnjačke Banje, prešao da službuje u kraljevački odred.

– Živeo je s nama u kući do pre tri godine, kad se sa suprugom Marinom i sinom Vukom preselio u Vrnjačku Banju. Voleo je svoj poziv i nastojao da bude disciplinovan i odgovoran na svakom zadatku. Nama je uniforma tradicija. Ja sam službovao dvadesetak godina u policiji u Đakovici, odakle smo se doselili pre desetak godina. Pored mene i Stevanovog ujaka, koji je takođe u Žandarmeriji, moj sin je zavoleo Žandarmeriju. Sada je sve srušeno, ovo je naša katastrofa – priča ucveljeni otac Novica.

Bio mi je uzor

Ispred kuće Sinđelića juče su se neprekidno okupljale komšije, rođaci s Kosova i Metohije i prijatelji iz okolnih mesta. Došao je i Miloš Krstić, Stevanov brat od ujaka.
– Odrasli smo zajedno, iako sam ja mlađi. Stevan mi je bio uzor… Bio je strog, ali pravedan. Voleo je društvo, da pomaže ljudima, ali posao nikad nije mogao da zloupotrebi. Posao mu je bio na prvom mestu – ispričao je Miloš.

Otac: Uniforma nam je tradicija i Stevan je voleo svoj posao, ali sada je sve srušenoOtac: Uniforma nam je tradicija i Stevan je voleo svoj posao, ali sada je sve srušeno

Otišla da obiđe svetinje
STEVANOVA MAJKA BILA NA KOSOVU

Stevanova majka Slavica juče je, igrom slučaja, bila na Kosovu. Krenula je s rođacima da na Veliku Gospojinu obiđe svetinje. Vest o pogibiji sina zatekla ju je kod Đakovice. Vraćena je uz pomoć sveštenika do prelaza, a potom su je do kuće prevezli Stevanovi drugovi.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...