NOVA BRUKA SPC: Nikolića niko nije dočekao u manastiru!

Predsednika Srbije u manastiru Gračanica kod Trebnja nije danas dočekalo nijedno svešteno lice iako je njegov protokol o ovoj poseti pre 7 dana obavestio SPC.

foto:telegraf.rs

foto:telegraf.rs

Predsednika Srbije Tomislava Nikolića u manastiru Gračanica kod Trebnja nije danas dočekalo nijedno svešteno lice. U manastiru nije bilo ni ljudi koji obavljaju pomoćne poslove, niti osobe koja prodaje sveće.

Protokol predsednika Srbije pre sedam dana obavestio je Srpsku pravoslavnu crkvu da će predsedik Nikolić prilikom boravka u Trebinju posetiti manastir Gračanicu.

Vrata manastira su bila otvorena i predsednik je ušao u manastir, pomolio se i upalio sveću.

Na svom tviter profilu predsednik Srbije napisao je da je došao u Gračanicu da se pokloni senima Jovana Dučića i da je zatekao svetinju bez domaćina.

tomislav nikolic

 

Prema kanonima SPC, ličnost ranga predsednika država trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerahiji odnosno, vladika eparhije na čijoj se teritoriji manastir nalazi.

U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-herecgovački, vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najavljeno za posetu predsednika Srbije zakazano venčanje.

Predsednik i njegova delegacija došli su sat i po kasnije ali ih nije dočekalo nijedno svešteno lice.

foto:telegraf.rs

foto:telegraf.rs

Ovaj skandal je tim veći što je na trgu u Trebinju Nikolića dočekalo i pozdravilo oko 10.000 ljudi.

izvor:telegraf.rs

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...