NIJE SVE U IZGLEDU: Ova ženska osobina je magnet za sve muškarce

Proverite da li je i vi posedujete?

devojka

Poznajete li ljude koji imaju tu tajanstvenu i magičnu privlačnost, koja osvaja sve oko njih? Sigurne smo kako poznajete barem jednu takvu osobu.

A ako se pitate u čemu je tajna takvih ljudi, ono što vam odmah možemo reći je da to nema nikakve veze s fizičkom atraktivnošću.

Odgovor je vrlo jednostavan: najvažnija stvar koja vas čini atraktivnima u očima drugih su vaše emocije. Ali, to može zvučati vrlo jednostavno, ali ipak nije tako. Naime, samo izražavanje osećanja nije dovoljno – vaša osećanja moraju biti jednostavna i iskrena.

Drugim rečima, nas privlače ljudi čije emocije možemo lako razumeti. Mi nesvesno tražimo partnera koji ima slične misli i etiku kao mi, a kada pronađemo takvu osobu, podsvesno počinjemo da osećamo privlačnost prema njoj.

Istraživanje je sprovedeno u Njemačkoj, na grupici volontera, koja je gledala video isečke žene, koja je izražavala osećanja straha i tuge. Nakon što su pogledali video materijale, zamoljeni su da detaljno opišu svoje utiske.

Rezultati su pokazali sledeće: što su bolje volonteri shvatali kako se žena oseća, ona ih je više privlačila, bez obzira na to kako je izgledala. Istraživači su takođe merili moždane aktivnosti tokom eksperimenta, a kako se ispostavilo, područje mozga koje se bavi privlačnošću prema drugoj osobi pokazalo je povećanu aktivnost, kada su učesnici eksperimenta bili najviše sigurni u emocije koje proživljava spomenuta žena.

Zaključak je sledeći: naša sposobnost da lako dekodiramo i prihvatimo nečije emocije čini to da počinjemo da verujemo toj osobi. Osećamo da možemo naći zajednički jezik s njom, a upravo je to razlog zašto podsvesno osećamo određenu privlačnost prema njoj.

izvor, foto: cosmopolitan

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...