Nije prala kosu 31 dan: Evo šta joj se desilo nakon eksperimenta! (FOTO)

Kosa mi se odmah izmastila, ali intenzitet se smanjio već nakon trećeg dana. Naravno, nije izgledalo bolje, izgledalo je uvek isto – kaže ona.Devojka sa kafom

Italijanka Margaret Badore odlučila je da izvede jedan eksperiment – kako izgleda kada ne operete kosu šamponom 31 dan!

Do tada, prala je kosu skoro svaki dan, budući da joj se brzo masti, a kada se isprlja, od svetlo smeđe pređe u tamnu. Istraživala je ovu temu na internetu, saznala od drugih ljudi da je najgori prelazni period kada vam se koža glave odvikava od hemikalija. Većina se složila da taj period traje dve nedelje.

“Meni lično najgore je bilo prve nedelje” – počela je priču Margaret za Treehugger.com.

“Kosa mi se odmah izmastila, ali intenzitet se smanjio već nakon trećeg dana. Naravno, nije izgledalo bolje, izgledalo je uvek isto” – kaže ona. U periodu eksperimenta, Margaret se nije osećala ružnom, ali je uglavnom vezivala kosu. Kada su prošle dve nedelje, cimerka je prokomentarisala da izgleda kao da nije prala kosu dva dana.

Foto: Youtube / Printscreen / Nakon pranja sodom bikarbonom (levo) i nakon 20 dana eksperimenta (desno)

“Pokušala sam da je ispiram čajem od kamilice nekoliko puta. Jedino što se desilo jeste to što je lepo mirisala, ali masnoća se nije čak ni smanjila” – priznaje Margaret i dodaje da je brinula da će se nešto dogoditi sa njenom kožom glave, ali ništa se nije desilo.
Margaret je razmišljala i da li sposobnost da se odviknete od šampona zavisi od okruženja i nepisanog pravila da je lepa kosa jedino čista kosa. Nakon što je izdržala 31 dan, odlučila je da to ipak nije za nju, ali nije odmah otrčala po šampon – oprala je kosu sodom bikarbonom.

Pomešala je vodu i sodu bikarbonu (odnos 3:1) i bila je prezadovoljna. Soda bikarbona je pokupila svu masnoću i pod prstima sam ponovo imala osećaj onog škripanja vlasi od čistoće.

Margaret je shvatila da je odricanje od šampona za ljude sa drugim tipom kose, a ona planira da potroši šampon koji je ostao u bočici, a zatim da istraži druge, prirodne metode za pranje.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...