NAUČNICI DOKAZALI: Zbog ovoga će muškarci bežati od vas

U trenutku kad ocenimo da je muškarac s kojim se viđamo materijal za dečka, prestaje faza razgledanja, a počinje faza planiranja.seks, žene, muškarci,  foto shutterstock

Većina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da počnu da ignorišu devojku. Srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Priča je uvek vrlo slična: bili ste na par sastanka, sve je išlo dobro, a onda je neko od vas dvoje jednostavno izgubio interes.

Žene u većini slučajeva tačno znaju zbog čega su izgubile interes – možda je bio previše zainteresovan, možda nam nije odgovarao njegov smisao za humor, možda je pokazao naznake da će u vezi biti posesivan…

Šta god da je slučaj, nekako uvek znamo drugaricama na kafi da objasnimo tačno zašto se više ne viđamo s tipom.

Kod muškaraca baš i nije isto. Svakoj ženi se barem jednom dogodilo da se tip koji joj se do pre par dana javljao i bio zainteresovan jednostavno ili prestao javljati, ili se javlja mnogo ređe. Većina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da ignorišu devojku koja im se do juče jako sviđala, ali srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Stvar je u energiji koju žena odašilje. Kada smo na prvih par sastanaka, manje-više smo opuštene – pokušavamo da upoznamo dečka, vidimo da li nam se uopšte sviđa i generalno se ponašamo kao kad u radnji razgledamo stvari.

Problem nastaje kada shvatimo da nam se muškarac sviđa.

U trenutku kad ocenimo da je muškarac s kojim se viđamo materijal za dečka, prestaje faza razgledanja, a počinje faza planiranja. Odjednom više ne pokušavamo da upoznamo dečka s kojim smo na sastanku – pokušavamo da upoznamo buduću vezu i njene mogućnosti.

Umesto da i dalje živimo u trenutku i neopterećeno gledamo kuda sastanci vode, mi se bacamo na planiranje veze, zajedničkih roštilja i odlazaka na skijanje. Nama se čini da je sve ostalo isto, ali većina muškaraca počinje da oseća pritisak jer vide da nam pogled šalje potpuno drugačiju poruku.

U tome je glavna razlika između muškaraca i žena – dok muškarci žive u trenutku i ne ispituju situaciju u kojoj se nalaze, žena je već u dalekoj budućnosti, što znači da podsvesno stvara pritisak na muškarca.  Ovo je, kažu naučnici, i razlog zbog kojeg muškarci često sasvim neočekivano izgube interes.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...