NAPRAVI SAMA: Domaći recept za buter za telo od samo tri sastojka!

Kozmetički proizvodi koji koristimo najčešće su puni adiiva i različitih hemikalija. Ako želite potpuno zdrav više namenski preparat koji ne sadrži nikakave veštačke dodatke, samo tri sastojka su vam potrebna da ga napravite sami.

Buter za telo možete napraviti sami. Ovaj domaći buter može biti odlična alternativa za sve slične preparate za koje ste izdvajali ,mnogo novca do sad, ali ne samo to. Zvuči neverovatno, ali ovaj buter ne hrani samo kožu. Njega možete čak i pojesti.

Potrebna su vam samo tri sastojka: med, kokosovo ulje i rendana limunova kora. Sve sastojke mešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu.

Ova kombinacija stvara kremu koja se može koristiti za mnoge stvari, poput brijanja nogu ili kreme za hidrataciju. Posebno je dobar za hdrataciju inače suvih delova kože koa što su laktovi ili stopala.

Već smo rekli da je ova kombinacija satojaka čak i jestiva, a ako odlučiete da je probate, dodajte jednu kašiku vrućeg čaja. Kombinacija kokosovog ulja i meda  pomaže da se suzbije želja za slatkišima.

Kada je u pitanju čuvanje ovog buter i njegova upotreba, nije preporučljivo držati ga duže od nedelju dana, osim ako ga čuvate u dobro zatvorenoj teglici u frižideru i izostavite limun. Za one koji koriste limun, čuvajte ga ne duže od jedne sedmice na hladnom i suvom mestu.

izvor, foto: blic

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...