Nadamo se da niste u ovoj grupi: Momci najčešće VARAJU ovaj tip devojke!

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

Da li se i vi nalazite u rizičnoj grupi?!

Nedavna američka studija posmatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio da se otkrije da li se “jaz” u zaradi povećava verovatnoću da će jedan partner da prevari drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski, sigurno može da utiče na osećaj moći i jednakosti u vezi, i da osoba koja je finansijski zavisna od partnera kompenzuje to na neprimerene načine.

Tim mišljenjem vodio se istraživački tim, koji je otkrio da kada žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 odsto prihoda u domaćinstvu ređe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki pre da počine preljubu, otkrilo je istraživanje Univerziteta u Konektikatu.

Osobe koje finansijski zavise od partnera neveru nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu da dožive posebno pretećom. Ekonomski zavisnom muškarcu nevera, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će da kompenzuje finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi novac.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

 

You may also like...