Jednom godišnje, mlad Mesec nađe se u Biku, znaku ljubavi i novca, a ove godine to se dešava krajem aprila. Pojava mladog Meseca, kao i svaki događaj, može da se predstavi u vidu horarnog, odnosno, horoskopa događaja. Kada se on uporedi sa vašim životnim ili godišnjim horoskopom, možete da saznate šta vas očekuje narednih mesec dana, do sledećeg mladog Meseca. Ako vam je Sunce, Mesec, Venera, Jupiter ili Mars blizu 6. stepena Bika, možete da očekujete značajne promene u životu.

Podznak horoskopa mladog Meseca je u Ribama a vladalac Neptun, planeta mašte, podsvesti i ljubavnog zanosa u 12. kući, nagoveštava mogućnost ulaska u romantičnu vezu, paralelnu ili tajnu, i to na nekom putovanju u inostranstvu, o čemu svedoče harmonični aspekti između mladog Meseca (emocije), Saturna (trajanje) i Marsa i Venere (erotski doživljaji).

Zbog izazovnog aspekta između Marsa, planete seksualnosti u Blizancima i Saturna u Strelcu, mogu da vam se dopadnu dve podjednako interesantne osobe, jedna mlađa, druga starija.

Inkonjukcija sa drugim vladaocem podznaka, retrogradnim Jupiterom, planetom prosperiteta i kontakata sa strancima u Vagi, opominje da izbegavate nepotrebne troškove.

Asteroid Gold, blizu Saturna, simbola trajanja, ambicije i istrajnosti u kući karijere, koji obrazuje trigon s mladim Mesecom, donosi novac, naročito ako očekujete neke isplate preko poslova sa strancima. Mars u Blizancima na osi treće kuće, upozorava na oprez u saobraćaju, opasnost preti od mlađih vozača, motorciklista i biciklisti, kao i od saobraćajne policije. Asteroid Amor u četvrtoj kući, u sekstilu sa Suncem, nagoveštava obnovu veze sa starom simpatijom ili osobom od koje vas deli veća razlika u godinama.

Uticaj vladaoca horoskopa, Venere, planete ljubavi, oslabljen je u Ovnu u prvoj kući što može da donese emotivne probleme Bikovima, Vagama i Ribama koje su pod uticajem ove planete.

Mlad Mesec u prvoj kući i u ličnom horoskopu govori o nestalnim osećanjima, a pošto u horarnom horoskopu upravlja astrološkim kućama mladosti, ljubavi i doma, na nekom mestu za zabavu, u bioskopu, pozorištu, na sportskim tribinama, kladionici ili nekom porodičnom okupljanju, možete da upoznate interesantnu osobu.

Ovan

Trigon između mladog Meseca u astrološkom polju novca i Saturna, planete koja upravlja vašim poljem karijere, donosi vam priliv novca, preko obnove poslovanja sa strancima.

Bik

Mlad Mesec u vašem znaku pod uticajima Venere i Marsa, donosi vam nove kontakte i pozananstva sa mlađim atraktivnim osobama. Investirajte u dugoročne poslove sa nekretninama i strancima.

Blizanci

Grupisanje planeta u astrološkom polju neočekivanih okolnosti, donosi vam mogućnosti za ulaganje u nove poslove sa strancima. Ipak, trebalo bi da izbegavate rizične finansijske transakcije.

Rak

Vaš vladalac, Mesec u harmoničnim aspektima sa Venerom, Marsom i Saturnom, donosi romantične susrete preko poslovnih kontakata. Mogu da vam se dopadnu dve podjednako zanimljive osobe.

Lav

Pozicija Meseca, vladaoca vašeg polja intuicije, odgovara vam za donošenje odluke o započinjanju novog posla sa strancima, dobijanje stipendije ili stručnog usavršavanja u inostranstvu.

Devica

Vaš vladalac Merkur, simbol biznisa, blizu Urana i mladog Meseca u znaku novca, donosi vam uspostavljanje dugoročne isplative saradnje sa strancima. Vodite računa o vrednim stvarima.

Vaga

Mlad Mesec u polju novca u inkonjunkciji sa Jupiterom u vašem znaku nagoveštava rešavanje pitanja u vezi sa nasledstvom, kupoprodajom nekretnina ili nekom drugom investicijom.

Škorpija

Vaš vladalac Mars, simbol seksualnosti, zajedno sa Venerom, obrazuje harmonične aspekte sa mladim Mesecom u kući ljubavi, donoseći vam strastvene zajedničke trenutke sa partnerom.

Strelac

Mlad Mesec u astrološkom polju posla pod uticajem Saturna iz vašeg znaka, najavljuje poboljšanje finansijske situacije. Na kraćem putu u inostranstvu možete da uđete u tajnu romansu.

Jarac

Vaš vladalac Saturn u trigonu s mladim Mesecom u kući ljubavi i kreativnosti, donosi vam susret sa umetnikom ili sportistom, a može i nov posao koji zahteva ozbiljno znanje stranih jezika.

Vodolija

“Spoj” vašeg vladaoca Urana i Merkura, blizu mladog Meseca, opominje da izbegavate rasprave sa saradnicima i rodbinom. Trigon sa Saturnom u polju iznenađenja, donosi obnovu neke emotivne veze.

Ribe

Mlad Mesec u astrološkoj kući vašeg mentalnog stanja, u trigonu sa Saturnom, planetom ambicije u kući karijere, donosi vam obnovu starih kontakata kao i nove poslove sa strancima.

Astrolog: Marina Jungić Milošević