Misilte na bivšeg? Evo šta vam podsvest poručuje…

Pogledajte tri razloga iz kojih razmišljate o bivšem, a koji nemaju veze s ljubavlju.

foto: thinkstock

Bivša veza ili brak za sobom ostavlja brojne gorke, ali i srećne trenutke koje ćemo uvek pamtiti. Međutim, ponekad osećaji mogu biti vrlo varljivi i zato ih, pre nego što počnete da razmatrate neke odluke, morate dobro analizirati.

1. Usamljeni ste

Usamljenost je ružan osećaj koji nas tera na razmišljanje o stvarima koje smo ostavili po strani, a jedna od njih je i bivša veza. Osećaj da vam nedostaju sitnice iz bivše veze potpuno je normalan jer, iako to više nije, ta je osoba nekada bila važan deo vašeg života.

Ipak, morate znati kako to ne znači da su se u vama probudili stari osećaji, već da uspomene postoje i da ih je skoro nemoguće izbrisati iz memorije.

2. Upoređujete prošli i sadašnji život

Svaka veza donosi prekrasne trenutke koji se pamte. Takvi trenuci nikada neće biti zaboravljeni i to je prirodno. Ako se uhvatite kako novu vezu ili novi životni put često upoređujete s trenucima s bivšim partnerom, ne brinite.

Nije reč o staroj ljubavi koja još tinja, već o normalnoj pojavi koja čini život, a koja nije vezana za osećaj ljubavi: reč je o navikama kojih se teško oslobađamo, ali i o pozitivnim uspomenama koje bi trebalo i da ostanu samo to – uspomene.

3. Bojite se budućnosti

Razdoblje nakon prekida veze može biti vrlo teško, posebno ako nova ljubav još nije na vidiku. Loši pokušaji i upoznavanje pogrešnih osoba vrlo lako mogu probuditi ružan i pogrešan osećaj straha od loših odluka. Upravo zbog toga, na spomen bivšeg često se pojavljuje pitanje – hoću li ikada naći nešto bolje?

Iako se možda u ovom trenutku čini kao teška, odluka o prekidu veze najčešće je ispravna, jer kvalitetna veza koja ima budućnost u vama mora probuditi osećaje ljubavi i sigurnosti. Ako toga nema, veza ne može biti kvalitetna. Svako od nas zaslužuje najbolje, ali morate biti strpljivi: lepe stvari vas čekaju iza ugla.

izvor, foto: prva.rs

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...