Maska od aspirina za savršeno lice

Uobičajena upotreba aspirina je protiv glavobolje. Međutim, izgleda da se ovaj lek jednako uspešno može koristiti i u rešavanju drugog problema – onog koji vam stvaraju akne.

U pet aspirina u prahu dodati kašiku jogurta i kašiku meda, naneti na lice i držati od 10 do 20 minuta

Bet Notingam je na internet stranici XOVain objasnila kako se od ovog analgetika može napraviti jednostavna maska za lice koja smanjuje crvenilo, otvara pore i umiruje kožu, čineći je nežnom poput bebine. Dobitna kombinacija i više je nego jednostavna, a što je još važnije, pristupačna za bilo čiji džep. Tajna je u mešavini aspirina, jogurta i meda.

Bet, koja pati od papulopustularne rozacee, tvrdi da je zahvaljujući ovoj smeši, rešila hronične probleme koje godinama ima s kožom lica.

Bet je jednostavnom maskom rešila probleme koje joj godinama stvaraju rozacea i akne

– Maska treba da bude kremaste strukture, a nakon nanošenja se na licu drži od 10 do 20 minuta. Pošto se osuši, treba je skinuti toplim vlažnim peškirom – objašnjava Bet jednostavnu proceduru čiji su rezultati, kako sama kaže, neverovatni.

Maska se ne preporučuje osobama koje su alergične na mlečne proizvode ili apirin i ne bi je trebalo koristiti češće od dva puta nedeljno, jer postoji opasnost od istanjivanja i isušivanja kože. Za one sa masnijom kožom, prilikom pravljenja smeše treba pojačati udeo jogurta, dok dame sa suvljom kožom lice u masku treba da stave malo više meda.

izvor:blic

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...