LJUBAVNI BRODOLOMI: 5 tipova raskida koje je svako od nas iskusio

Iako su svi raskidi neprijatni, neki od njih deluju sasvim oslobađajuće.

par pored reke

Raskid veze iskustvo je koje je svako barem jednom iskusio u životu. Koliki trag ostavlja zavisi od veze koju ste stvorili sa bivšim partnerom, da li gajite i dalje osećanja prema njemu ili ste spremni da nastavite dalje. Prekid tako može da bude zajednička odluka, može biti posledica agresivnog ispada ili jednosmerna ulica. Srce vam, prema tome, mogu slomiti na više načina, piše sajt Cosmopolitan.

Zajednička odluka

Nakon zajedničkih godina došlo je vreme da svako krene na svoju stranu. Partneri su zajedno odlučili da se više ništa ne može spasiti i da bolje funkcionišu kao prijatelji nego kao par. Ova vrsta je bolna, ali mirna i ponekad može delovati oslobađajuće.

Prisilni raskid

U ovaj raskid se umešao život. Par najčešće raskida zato što se jedan od partnera seli u drugi grad, jer treba da se usresredi na učenje ili je prihvatio novi posao u inostranstvu. Takve veze su najčešće tek na početku, a ni jedna ni druga strana nije spremna da se žrtvuje za vezu na daljinu.

Ultimatum

Veze iziskuju dosta truda i ponekad parovi mogu da upadnu u kolotečinu koja razara njihov odnos. Njegovi odlasci na trening ili njena opsesija šopingom – to može da uništi vezu, pa najčešće jedna strana preti da će da raskine ako se njihova bolja polovina ne popravi. Međutim treba imati na umu da promeniti nekoga nije nimalo lako, posebno ako on to sam ne želi.

Prevara

Razlog za raspad veze u ovom slučaju je prevara. Jedna strana ne može da pređe preko takve greške ili možda druga ni ne želi da nastaviti vezu. Ovaj raskid je veoma bolan jer je jedan partner povređen i teško mu je da nekome ponovno veruje. Oporavak može biti jako dug.

Raskid “iz vedra neba”

U jednom trenu sve je savršeno, a u drugom već se sve srušilo. Partner je odlučio da prekine vezu, a druga strana nije sigurna zašto. Nije bilo nikakvih znakova, a vi ste bili sigurni kako ste srećni i da vas čeka zajednička budućnost. Ovo je iskustvo traumatično pogotovo zato što je bilo neočekivano. Ljudi mogu početi da sumnjati u sebe i kriviti se zašto nisu to ranije primetili.

 

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...