Komplikovan maj: Ova dva znaka će imati problema u ljubavi!

Dok maj 2016. obećava dobre situacije svim znacim, ova 2 znaka će se naći na velikom testu ljubavi!

poljubac

Zapravo maj nosi ohrabrujuće vesti, iz više razloga. Kroz prvih dvadeset dana maja povoljni aspekti između Jupitera (Velike Sreće), smeštenog u Devici, i planeta koje prolaze kroz znak Bika (Sunce, Venera i Merkur) donose talas optimizma. Sve će teći glatko i ako postoje prepreke i poteškoće, pristupićemo im opuštenije i naći rešenja.

Merkur je retrogradan sve do 22. maja 2016. godine, ali tokom svog retrogradnog hoda pravi povoljne aspekte. Donosi veću sposobnost analitičkog razmišljanja i konstruktivan pogled na razna pitanja. Pravo je vreme za razradu strategije, za ispravku grešaka, za pregovore i za iznošenje zamisli u novom svetlu.

Jupiter nastavlja direktnim kretanjem 9. maja i donosi vam više snage. Pozitivna snaga Jupitera podržana je pozitivnim aspektima s planetama koje prolaze kroz znak Bika, ali isto tako i već prisutnim trigonom s Plutonom koji je na putu do najjačeg delovanja (tokom jula).

Ali, Jupiter ima i nepovoljan uticaj koji donose negativni aspekti sa Saturnom, Neptunom i Marsom, što će se najviše osetiti u privatnom životu.

Na makroplanu, razorna snaga Jupitera uticaće na stvari povezane s granicama, migracijama i internacionalnim poslovima i prevarama, komplikacijama vezanim za zakonska pitanja, obrazovanjem, religijom ili kulturom i zdravljem. Može čak uticati na pokretanje destruktivnih prirodnih fenomena. Može doći do pogoršanja tokom maja, posebno nakon 20. maja, kada brze planete (Sunce a zatim Venera) prolaze kroz znak Blizanaca, odakle prave nepovoljne aspekte sa Jupiterom (smeštenim u Devici), Saturnom i Marsom (oboje smešteni u Strelcu) i sa Neptunom (u Ribama).

Mars nastavlja svoj retrogradni hod. Najopasniji je prolazak kroz znak Strelca, sa negativnim delovanjem, kada se povezuje sa Jupiterom, Saturnom i Neptunom, i u trećoj nedelji sa Suncem i Venerom. 27. maja Mars ulazi u znak Škorpije u svom retrogradnom hodu, gde se oseća bolje.

Ukratko, maj je zanimljiv mesec koji donosi mnoštvo prilika, posebno u prvih dvadeset dana meseca. Ali, ima i riskantnu stranu, donosi poteškoće, najviše u poslednjih deset dana meseca, uglavnom između 20. i 27. maja. naročito za sledeća 2 znaka.

Blizanci

Dosta je komplikovano, sa Marsom, koji je retrogradan i sa Saturnom u kući veza Blizanca, maj nije najpovoljniji mesec za ljubav. U vezama ćete se suočiti sa problemima ili se može raditi o problemima iz okoline koji će uticati na vaš odnos. Možda će partner prolaziti kroz težak period. Kako bilo, stvari neće biti baš toliko loše kako se čini. U završnici će se sve srediti i smiriti. Jupiter će podržati Sunce, koje će ojačati Venera, planeta ljubavi i harmonije i Merkur, vladar Blizanaca. Biće novih prilika za ljubav. Stvari mogu postati zanimljivije krajem meseca kada Venera ulazi u znak Blizanaca.

Vaga

Zbog toga što je Mars retrogradan, u kući parova Vage, ljubavni život biti će pun neočekivanih događanja. Retrogradno kretanje nije prirodno i zato može doneti neobične situacije koje mogu biti uzrujavajuće, nelagodne, frustrirajuće ili jednostavno iznenađujuće. Nije isključeno da neki stari i zaboravljeni problemi ponovn isplivaju na površinu ili da se u vašem životu pojavi osoba iz prošlosti. Postoji rizik od blokada i sukoba. Kako bilo, stvari se neće razvijati onako kako očekujete. S druge strane, Venera, planeta ljubavi i harmonije, nalazi se u 8. kući Vage i može da podstakne brige.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...