Ko to tamo prčka: Kako STVARNO i do detalja izgleda ginekološki pregled?

Neki kažu da devojka postaje žena posle prvog seksa ili samostalno plaćenog računa za telefon. Pre bi bilo da se to dešava posle prvog ginekološkog pregleda. A to, naše dame i znatiželjni momci izgleda ovako.

pregled

0. Kontracepcija od tripova

Verovatno ne treba napominjati, ali bolje sprečiti nego ne lečiti. Na ginekološki pregled idite sveži. Model gaća stvarno nije bitan. Nije ni donja frizura. Ginekolog je ginekolog, veze nema da li je u pitanju muški ili ženski lekar. On će verovatno tog dana videti više golih žena nego vi za ceo život. Jedino o čemu vi treba da brinete je sledeći deo:

1. Škakljiva pitanja

Da li si nevina? Da li si abortirala? Koristiš li kontracepciju? Ne, molitva se ne računa. Kada ti je bila poslednja menstruacija? Koliko je trajala? Tu su i još neke sitnice koje će ti pomenuti ginekolog i pre nego što te zamoli da se skineš do pojasa. Nemoj da sediš kao zbunjena visibaba. Ako si primetila bilo šta neobično napomeni to svom ginekologu. Odgovaraj precizno i iskreno. Radi se o tvom zdravlju.

2. Kolposkopija i kako ne ukrstiti oči

Ginekolog

Ovo je spekulum, bliski saradnik kolposkopa. Ne, nije u pitanju drevna sprava za mučenje. Ovo je instrument koji će pomoći ginekologu da uveliča svu lepotu tvog unutrašnjeg bića i vidi da li postoje neke kancerogene promene. Uzgred, ne boli. Samo diši duboko i razmišljaj o velikom čokoladnom kupu.

3. Biće malo pipkanja

Ginekolog će opipati strukturu tvojih intimnih delova, što nije baš nešto čega ćeš se rado sećati, ali budimo realni, ovog puta će to barem proveriti neko ko zna šta radi. Traje kratko i takođe – ne boli.

Ginekolog

4. Ako vidite da doktor stavlja kondom…

… Nemojte da uzviknete “ju, majko što me rodi grešnu” i da se skljokate sa ležaja. To je preventiva jer se prezervativ najčešće stavlja na sondu kako bi ona lakše ušla u vašu vaginu i bila čista. Sonda je dobra. Sonda je vaš prijatelj. Ova metoda će doktoru pomoći da vidi strukturu i zdravlje vaših jajnika. Možda će biti malo neprijatno, ali ako si mogla da budeš sa onim Milošem, možeš i ovo da otrpiš. Napokon, baš kao i sve što radi savestan ginekolog – ne bi trebalo da vas boli.

5. Ultimativni savet ima veze sa toaletom

Nema ama baš nikakve potrebe da se plašite ginekologa. To čuvajte za zubare. Ginekološki pregled nije bolan, a u nekim situacijama može da vam spase život.

Ono što je stvarno bitno pred ovakvu vožnju je da proverite ulje, to jest, idite do toaleta i ispiškite se kao čovek. Drugi savet je takođe prost.

Najbitnije je da dišete duboko kako bi se vaše telo opustilo. Ceo pregled traje nekoliko minuta, a osećaj kada čujete šta vam je i prestanete da se tripujete da umirete jer vam kasni tri dana traje mnogo duže.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...