Kletve koje su preživeli svi u Srbiji (a ne sećaju se)

Ako ste živeli u Srbiji, sigurno ste prošli kroz bar jednu ili čak i sve ove životne “kletve”. Proverite svoj skor.

drugarice

Šifra “Šerpa”

Devedesete su bile gadan period u kojem su vladale užasne pojave poput pesama Doktor Igija, kriminala na ulicama i paž frizure. Sasvim je moguće da su domaći frizerski saloni imali pokretnu traku sa koje su silazile generacije osnovaca ošišane kao da im je neko stavio šerpu na glavu. Hvala, roditelji, što na svim slikama iz detinjstva delujemo kao životni cilj Super Marija.

mario animated GIF

Ne, nemoj lice, sve osim lica

Onaj momenat kada slaviš rođendan i vidiš hordu rođaka kako idu ka tebi. Krećeš u rikverc, ali onda osetiš ruke roditelja kako te guraju ka gostima. Kreću da te ljube, a ti samo ponavljaš u sebi “ne u lice, sve osim lica”.

Rečenica koje se svi boje

Taman si prošao onaj prokleti ritual u kojem ti familija tutka pare, a ti vičeš “ne treba” i “taman posla” i stegao šuške, kad eto tvojih roditelja. “Koliko si dobio? Daj da ti čuvamo”. Nikada više te pare nisi video. Osnovano sumnjaš da zbog tih trauma ne umeš da uštediš ni dinare u Bugarskoj. Dinari se ne koriste u Bugarskoj? Upravo tako.

Nikada. Nije. Za tebe.

Velika mlečna čokolada u frižideru – za poklon. Fensi gusti sok – ako dođu gosti. O torti ni ne pomišljaj. Ali, Dušane, sine, slobodno uzmi jabuku.

hate animated GIF

Velika zavera sa kutijama

Jednom za svagda: U kutiji od keksa su dugmići i pribor za šivenje, u kutiji od sladoleda su ostaci krompir pirea i jedna čudna ćufta, a u kutiji od euro krema su tri sparušene rotkvice. Život je kučka.

“Probaj, neće da ti škodi”

Napisali bismo vam onu klasičnu “kako to misliš – nisi gladan?!”, ali to je previše lako. Umesto toga, prisetimo se svih momenata u kojima su naši stari bili ubeđeni da svi moramo da probamo i volimo pihtije.

Jer to je ono što svi želimo. Gomilu želatinastih životinjskih otpadaka koji se klate.

jiggle animated GIF

Mračna trijada

Famozna tri pitanja na koja smo svi morali da odgovaramo na porodičnim okupljanjima. Obično dolaze između predjela i supe:

“Kako je u školi”

“Da li si našao posao”

“Imaš li dečka”

Jedini pristojan odgovor na to je:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...