Karleuša: Ja sam zrak svetlosti u poseljačenoj Srbiji

Ne vredi. Niko na ovom svetu ne može ubediti Jelenu Karleušu da joj šteti sve što radi posle koncerta na Ušću, a nas zasmejava. Ne vredi ni da joj kažete da je održala najveći i najposećeniji besplatni koncert na Ušću. Ona tera po svom, ne odustaje, na tom putu ruši sve i o sebi priča u trećem licu. Ne vrede ni njene suze na koncertu, jer kako kaže, one nisu od tuge, već od sreće!

foto:blic

foto:blic

– Zašto sam plakala na sceni? Pa, od sreće! Postoji nešto što se zove plakati od tuge, ali Jelena Karleuša plače samo zbog lepih emocija. Moja sreća se pretvorila u veliko razočaranje zbog saznanja da se Srbija nije pomerila od 90-ih kada je RTS „objektivno“ obaveštavao o studentskim protestima. Linč protiv mene traje danima i da je bilo 10.000 ljudi ne znam zašto bih se osećala razočarano.

Ali, zašto stalno iritirate javnost?
– Sa zadovoljstvom radim to! Nikada se to neće promeniti. To onda ne bih bila ja i bila bih licimerna prema publici, a nema ništa odvratnije od javne ličnosti koja samo čeka da se obogati od svoje publike.

Ispada da ste na Ušću imali više publike od „Dipeš moda“?
– Svaki prosečan građanin zna bar jednu moju pesmu. „Dipeš Mod“ je odavno izumro i na evropskoj sceni, a kamoli u Srbiji. Zašto sve što sa strane dolazi treba da bude bolje od onoga što imamo u Srbiji? Kome, bre, ja više treba da se pravdam i da se dokazujem? Da li drugim javnim ličnostima postavljaju ovakva pitanja? Ja sam drugačija, i j… mi se šta misle o meni.

Na primer, Biljana Srbljanović vas brani. Da li ste razumeli šta vam je poručila?
– Ne poznajem je lično, ali pratim njen rad i izuzetno je cenim. Nisam ni Čola, ni Pera, ni Žika, ni ova, ni ona, a najtiražniji sam umetnik u Srbiji. Postoji i ona druga strana Srbije, manje agresivna. Nažalost, naša zemlja se deli na dva dela, čak i u muzici. Kao i Biljana, i ja sam evropska žena u Srbiji, zrak svetlosti u poseljačenoj Srbiji. Znam da to izbezumljuje malograđane. Sa slašću im bodem prst u oko.

Zašto se stalno poredite sa Cecom?
– Smatram da Srbija zaslužuje Cecu. Srpski narod zaslužuje da živi ovako. Ne bavim se ja njom! Kada spomenem mafijaše, ljude koji čine zlo i slične, svi pomisle na Cecu. Zašto li je tako? Ona je, inače, fina žena. Nosila je nanogicu. Sinonim je za to. Time je rasprava o Ceci i Jeci završena. Pominjem je jer me stalno pitaju za nju. Zamolila bih da me više ne pitaju o dotičnoj i da ne misle na Cecu kada pričam o ološu, kriminalu… Postoji i neka druga asocijacija, ne samo Ceca.

foto:kurir

foto:kurir

Moje Ušće je pravi Vidovdan
– Smatram da sam najbolja pevačica na ovim prostorima. Sve što pišem, pišem iz srca. Nisam p…, ne ćutim, ali da ćutim i gledam svoja posla i da dižem tri prsta bila bih Jeca Nacionale. Ne mogu da dižem tri prsta, jer ne delim publiku i narod po praznicima, po polu, po političkom opredeljenju. Muzika ne sme da ima takva obeležja i nacionalizam u muzici je primitivizam kojeg treba da se gnušamo. Ušće će ove godine postati sinomim za sudar dve Srbije. Jedne, koja je protiv podela, ratova, trvenja i koja je doživela jedan linč, i sa druge strane, Srbije koja će muziku obeležiti sa tri prsta. Moje Ušće je bilo pravi Vidovdan.

izvor:blic

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...