KAKO STE UOPŠTE ŽIVI? Pitanje za sve one koji su rođeni 80ih i 70ih godina (FOTO)

Kacige su bile za gubitnike, bile ste sami kod kuće, kreme za sunčanje nisu postojale, igračke su bile smrtonosne.kuvanje, foto printskrin

Klinci rođeni u ovo doba imali su više mogućnosti da rade “nezakonite” stvari, a roditelji nisu bili u stresu zbog zdravlja i bezbednosti dece kao danas. Nije da je njima manje stalo – oni jednostavno nisu bili opsednuti time.Roditelje treba podsetiti kako su nekada postojala manja ograničenja, manje kontrole i manje opsesivne svesti o sigurnosti i stvari su bile sasvim u redu.

Kacige

Kacige su tada bile samo za gubitnike,apsolutno niko nije nosio ni štitnike za kolena i ruke, ni kacige.

Cigarete

Vaša mama je skoro pa sigurno pušila dok je bila u drugom stanju sa vama.

Starija braća

Deca su bila zadužena da čuvaju još mlađu decu. To je vodilo do toga da su klinci vodili svog 2-godišnjeg brata bez kacige, da vozi bicikl po komšiluku.

Vožnja

Tata vas je puštao da “vozite”

Gips

U ono vreme bilo je normalno da bar jedan vaš drugar bude u gipsu, ovo je bilo super zabavno da se po gipsu pišu grafiti, poruke i potpisi, niko nije smatrao to nemarom roditelja.

Gepek

Gepek velikih automobila obično je služio kao mesto za igru.

Kuvanje

Kuvanje bez nadzora bilo je normalan deo odrastanja.

Opasnost

Roditelji nisu vodili računa gde su deca non-stop.

Pikado

Da li postoji opasnija igračka za dete od naoštrenog pikada koje deca bacaju kroz vazduh kao rekete? Niko nikada nije čitao pravila proizvođača, samo smo bacali ove stvari svuda.

Sami kod kuće

Deca su se vraćala sama iz škole i bila sama dok se roditelji ne vrate sa posla, jedino što su trebali da urade jeste da se ne potuku sa bratom ili sestrom ili da ne zapale kuću.

Kreme sa faktorom

Kreme sa faktorom koje su sprečavale da pocrnite ili pocrvenite nisu postojale ili su bile jako retke.

You may also like...