Kako da se negujete zimi: 5 pravila lepe kože

Bez obzira na to koliko je puder kvalitetan, ako ga stavljate direktno na kožu, isušićete je. Za baršunasto nežan ten tokom zime, važan je redovni piling i hranljiva noćna krema.Devojka sa kapom

Koža je u hladnim i vetrovitim danima posebno “na udaru”, pa nije lako sačuvati joj nežnost i vlažnost. Evo nekoliko saveta kozmetičara kako to da postignete…

1. Kratko tuširanje mlakom vodom
Kada je napolju minus, verovatno poželite da pod toplim tušem ostanete najmanje 20 minuta? Greška! Već posle 15, vruća voda vašoj koži pravi više štete nego koristi. Zato skratite vreme kupanja tokom zime i izbegavajte vruć tuš, najbolje je da bude mlak, a na kraju hladniji da bi ubrzao cirkulaciju krvi. Peškirom se nežno istapkajte, nemojte da trljate kožu, a telo obavezno namažite losionom ili mlekom za telo.

2. Tečni umesto pudera u prahu
Bez obzira na to koliko je puder kvalitetan, ako ga stavljate direktno na kožu, isušićete je. Za baršunasto nežan ten tokom zime, važan je redovni piling i hranljiva noćna krema.

3. Balzam čuva usne

Pod uticajem hladnog vremena i grejanja u zatvorenom prostoru, osetljiva kožica na ustima češće puca, zato redovno koristite prirodne balzame iz apoteke.

4. Krema sa zaštitnim faktorom
Koža i zimi apsorbuje sunčeve zrake i vremenom postaje grublja, da biste to sprečili, koristite kremu ili puder sa zaštitnim faktorom.

5. Često mažite ruke

Nemojte da ih zapostavljate, o njima brinite kao i o licu, naročito zimi. Mažite ih što češće i obavezno nosite rukavice.

You may also like...