Kako da oporavite ispucale i hrapave pete za 7 dana: 3 kućna tretmana skidaju i gljivice! (VIDEO)

Jedno od najefikasnijih rešenja za ispucalu kožu peta svakako je kokosovo ulje.

stikle

Kada je koža u pitanju, najviše brige posvećujemo koži lica. Deo tela koji često zanemarujemo jesu stopala, naročito pete. Neretko se dešava da na pete i ne obratimo pažnju tokom cele godine, sve dok ne stigne leto i sezona sandala.

Ukoliko su vam pete ispucale, suve i hrapave, poslužite se sledećim kućnim tretmanima koji provereno pomažu.

1. Kokosovo ulje

Jedno od najefikasnijih rešenja za ispucalu kožu peta svakako je kokosovo ulje. Nakon tuširanja, utrljajte kokosovo ulje na stopala. Obujte čiste pamučne čarape i prespavajte sa njima. Ujutro, skinite čarape i isperite stopala. Ponavljajte ovaj tretman nekoliko večeri za redom, sve dok ne budete zadovoljni rezultatom koji će ubrzo biti vidljiv.

2. Gel sa mentolom

Na čista, suva stopala nanesite bilo koji gel sa mentolom. Obujte pamučne čarape i prespavajte tako. Sutradan, isperite stopala toplom vodom. Ovaj tretman pogodan je i za one koji imaju gljivice na stopalima. Postupak ponavljajte nekoliko dana uzastopno.

3. Glicerin

Pomešajte malo glicerina sa sokom od jednog limuna. Smesi možete da dodate i malo ružine vodice. Utrljate smesu na stopala i držite tako 20 minuta. Isperite toplom vodom. Postupak možete da ponavljate svakodnevno tokom 2 nedelje.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...