Kako da napravite glamurozne holivudske lokne?

Potrebno vam je samo malo vremena za glamurozne talase koje obožavaju holivudske lepotice!

holivudske lokne

Retro lokne polako se vraćaju na crveni tepih. Ova elegantna i sofisticirana frizura savršen je izbor za noćne izlaske ili romantične dejtove. Vrlo je laka za nameštanje i održavanje i nećete morati da bacate pare na frizerske usluge.

Kako napraviti holivudske lokne?

Prebacite većinu kosu na jednu stranu, u zavisnosti od oblika glave i toga šta vam se lično više dopada. Kada ste to odradili, postoje dve opcije pomoću kojih možete napraviti romantične lokne na vašoj kosi. Jedan način je koristeći figaro, a drugi uz pomoć viklera.Ukoliko odaberete viklere, ostavite ih na kosi dovoljno dugo kako bi kosa poprimila odgovarajući oblik. Ako je vaš izbor figaro ili presa, podelite kosu u pramenove i svaki posebno uvijajte, dok ne postignete željeni izgled.

Ključni potez

Nakon što ste napravite lokne, koristići sprej za kosu učvrstite ih, kako biste se pobrinuli da frizura zadrži svoj oblik. Zatim prođite par puta kroz kosu četkom. Koliko god vam se to činilo kao uništavanje vašeg napornog rada, ovaj potez je najvažniji u procesu stvaranja holivudskih lokni. Ono što treba da postignete češljanjem jeste da se sve lokne skupe u jednu celinu. Ukoliko vam se lokne pri dnu glave razdvajaju, možete ih ukosnicama spojiti sa ostatkom kose.

Stilizovanje

Ponovo možete naprskati sprej, a zatim ostatak kose stilizovati po želji. Ako želite tradicionalniju frizuru jedan kraj kose postavite iza uha, a za moderniji izgled možete napraviti sitnu pletenicu sa suprotne strane od lokni. Ovakvim izgledom prikupićete brojne komplimente!

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...