Kako da izgledaš vrhunski kad napolju pljušti k’o iz kabla?

Promenljivo prolećno vreme devojkama koje vole modu stvara veliki problem – taman mislimo da je vreme da sredimo nokte i obujemo sandale, kiša krene da pljušti i sve pokvari. Ali, to ne znači da treba da se pomirimo sa činjenicom da kišno vreme podrazumeva apa-drapa oblačenje, već da i ovakve vremenske prilike donose svoje prednosti.

Moda

Ona uživa u kišnoj modi: Miranda Ker

Meteorolozi najavljuju da ćemo u narednom periodu čas uživati u sunčanim intervalima, čas plivati po pljuski i grmljavini. To znači da baletanke za sad mogu da sačekaju, i da umesto toga treba da se okrenete praktičnim komadima poput plitkih čizmi, posebno onih sa umerenim štiklama.

Kožne crne žizme su spas za ovakvo vreme, jer se dobro kombinuju i sa elegantnim, seksi suknjama, i sa klasičnim dnevnim kombinacijama. Tako da sa ovakvom obućom možete lako da dnevnog da pređete u večernje izdanje – a da sve bude još bolje, ovi modeli su sada na sniženju, pa je idelano vreme da nabavite jedan dobar par.

Moda

Kaljače su IN

Ukoliko, pak, želite da vam noge budu suve i da izgledate dobro, a ne daju vam se veće pare, dobra vest je da su kaljače i dalje u modi. Od kad je Kejt Mos prošetala kaljače na “Koačela” festivalu pre nekoliko godina, devojke ne prestaju da lude za njima – i to zato što su udobne, štite nogu od vode i jeftine, sve u jednom paketu. Iako ćete na modnim pistama videti šarene modele, mnogo je bolje da se odlučite za jednostavne crne ili sive, koje će se lako kombinovati sa svime, a da malo boje ubacite kroz druge detalje.

Naravno, najbitniji deo aksesoara kad su kišni dani u pitanju je – kišobran! Sve više poznatih modnih kuća dizajnira kišobrane, pa su i vodeći magovi priznali da ovo može da bude idealan dodatak svakoj kombinaciji.

Moda

Dobar kišobran glavu čuva – ali i izgleda baš dobro

Nema boljeg načina da malo razdrmate kišnu monotoniju od šarenog, kreativnog kišobrana. Ako malo bolje pogledate oko sebe, videćete da svi imaju sive, crne ili braon kišobrane – pa će vam biti veoma lako da se iskanete u gomili ako se odlučite za šareni model.

Pored toga, već godinama poznate dame sa modne scene apeluju da tmurne boje nisu rezervisane za kišne dane, već nasuprot. Iako će se tragovi kiše i blata najmanje primećivati na tamnijim pantalonama, niko vas ne sprečava da preko obučete crveni mantil, džemper jarke boje ili da nabacite šešir u nijansama proleća. Dodajte šal sa zanimljivim printom ili torbu koja vrišti “želim sunce” i svaku kombinaciju ćete od dosadne monotonije pretvorili u pravu veselu simfoniju.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...