Kako da brzo i efikasno ispravite kosu presom?

Želite savršeno ravnu kosu kao sa reklame? Primenite sledeća zlatna pravila!

kosa

Ako vam je kosa gusta ili kovrdžava, njeno ispravljanje može vam oduzeti više sati i sigurno se nećete više odvažati na tu akciju!

Zato vam predstavljamo nekoliko odličnih saveta kako da za kratko vreme ispravite kosu presom i pritom je ne oštetite mnogo!

Ispravljajte čistu kosu

Čistu kosu je mnogo lakše ispraviti pa se zato preporučuje njeno pranje pre bilo kakvog stilizovanja. Pre nego što krenete da je peglate, obavezno proverite da li je ona potpuno suva, kako je ne biste dodatno oštetili. Ako nemate vremena za pranje, upotrebite šampon ili sprej za suvo pranje kose!

Podesite temperaturu

Pre nego što počnete ispravljanje kose podesite temperaturu i izbegavajte najjaču! Krenite od najmanje temperature ka većoj i pratite na kojoj temperaturi se vaša kosa najbolje ispravlja.

Obavezno stavite preparat za zaštitu kose od toplote

Ovaj preparat je obavezan i ne počinjite ispravljanje bez njega! On vam je kao krema sa zaštitinim faktorom! Videćete i sami na kraju koliko će vam kosa biti manje naelektrisana i mekša uz korišćenje ovog preparata!

Ne štedite na presi za kosu

Ukoliko želite da lepo ispravite svoje kovrdže ili talasa ne štedite pri kupovini prese za kosu! Dobra pegla može napraviti ogromnu razliku. Ako ste uvek u žurbi, preporučujemo prese koje se brzo greju i atomatski isključuju ako ih nekoristite par minuta!

Veličina jeste bitna

Kada kupujete presu za kosu, vodite računa da ne bude širine preko 4cm. Manja presa će vam odlično ispraviti koren kose, dok je deblja namenjena za pravljenje frizura.

Podelite kosu

Koliko god da ste u žurbi, nikada nemojte nasumično ispravljati pramenove kose. Iako ta metoda deluje brzo, nećete efekasno ispraviti . Uvek podelite kosu na nekoliko delova uz pomoć šnala i ispravljajte manje delove. Na ovaj način dobićete savršeno ispeglanu i ravnu kosu!

Pogledajte i kako da napravite lokne uz pomoć prese za kosu!

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...