Kada muškarac zazire od braka: Ovo su njihovi strahovi!

Jedan od najvećih strahova svih slobodnih muškaraca je da će u braku imati manje seksa, te da će prestati da ih privlači njihva žena.Muškarac

Svima nam je poznato muško zaziranje od bračne zajednice. Kada im devojke spomenu tu reč na slovo “b” oni beže glavom bez obzira pa iako su ludo zaljubljeni u svoju partnerku.

Koliko god mogu oni ostaju samo u vezi bez obaveza, dok na kraju ne potpišu kapitulaciju. Otkrivamo vam čega se to muškarci plaše kada je brak u pitanju:

Bojim se da ćemo voditi ljubav na “svake prestupne godine”

Pomanjkanje seksa i gubitak seksualnog apetita muškarcima je najveći strah. Ali seks nema nikakve veze sa brakom kao takvim, a jedini način da održavate kvalitet seksualnog života je, naravno, da vodite ljubav. Svaka duga veza, bila ona ozakonjena ili ne ima uspona i padova za što je najviše zaslužan užurban način života, a jedino rešenje problema je održavanje strasti. Imajte na umu kako seks oslobađa od stresa, pojačava cirkulaciju i oslobađa hormon sreće.

Što ako naletimo na nepremostive životne prepreke?

Život je prepun prepreka. Bolest, smrtni slučaj u obitelji ili finansijski šokovi samo su neki od problema koji mogu “uzdrmati” stabilnu vezu. Ali upravo u tim stvarima većina partnera postaje bliskija i iskrenija, a njihova veza jača. Ako zajedno “pregrmite” male nedaće, zajedno ste spremni i za one puno veće.

Što kao prestanemo biti privlačni jedno drugom?

Kako u vezama, tako i u životu uopšteno sve je moguće. Ali kada muškarac odabere ženu sa kojom želi provesti ostatak života, to nije slučajna i mala stvar. Ako želite da budete sigurni da će ona mala iskra privlačnosti titrati još dugo, u vezu treba uložiti malo truda. Povremeni komplimenti kao i organizovani intimni trenuciprepuni strasti vezi daju dinamiku koja je itekako važna.

Što ako zapravo nismo srodne duše?

Izraz “srodne duše” zapravo je samo pojam sa filmskog platna, posebno ako ste ga izgovorili sa nekoliko različitih partnera. Niko od nas nije osuđen na samo jednu osobu sa kojom može biti srećan. Tokom života ćemo upoznati mnogo kvalitetnih ljudi sa kojima imamo puno zajedničkih tačaka.

Među njima će se naći i osoba sa kojom želite provesti život. Ali to ne znači da će u vašoj vezi uvek da cvetaju ruže već da pored sebe imate osobu na koju možete računati u dobrim i lošim trenucima.

Šta kao ispadne da smo dva potpuno različita sveta?

Brak je drugi korak u vezi. Prvi korak čini faza upoznavanja u kojoj partneri uživaju u zajedničkom društvu te malo po malo počinju otvarati svoju dušu dragoj osobi.

Upravo tokom te faze muškarac i žena otkrivaju svoje planove, želje i životne ciljeve što znači da je brak kao takav samo nastavak prirodnog sleda događaja. Otvoreni i iskreni razgovori jedini su način da u potpunosti upoznate osobu i shvatite što ona misli i oseća.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...

Comments

  1. […] Kada muškarac zazire od braka: Ovo su njihovi strahovi! […]

  2. […] Kada muškarac zazire od braka: Ovo su njihovi strahovi! […]