Kad ste se venčali određuje koje su vam šanse za razvod: Da li ste među nesrećnima!

Na mogućnost razvoda utiče i to sa koliko godina ste se venčali i da li ste pre dobro poznavali svog partnera.

Par

Ako ste se venčali u razdoblju između 1986 i 1988. postoji poprilična verovatnost da ste se već i razveli.

Tako se barem zaključuje iz podataka britanskog Official National Statistics(ONS) prema kojima je vidljivo da se gotovo polovina brakova (44,4%) sklopljena u spomenutom razdoblju – raspala. Ipak, ako ste dosada “preživeli”onda je dobra vest da se vaš brak ni neće raspasti.

Nakon ovog “rizičnog” razdoblja za očuvanje braka, iduća godina koja ima tu negativnu etiketu je 1991. godina. Među onima koji su sklopili brak te godine, 10,6 posto je onih koji su se razveli tokom prvih pet godina braka. Današnjim mladencima “preti” tek 6,5 posto rizika da svatko od partnera ode svojim putem u prvih pet godina braka.

Od 1990-ih parovi su počeli kasnije stupati u brak i to nakon što su neko vreme živeli zajedno. Veruje se da je u tome glavni razlog smanjene stope rizika za razvod jer se parovi pre nego što se odluče za sudbonosno “DA” dobro upoznaju i već žive zajedno.

Parovi koji su stupali u brak 1980-ih bili su u dobi od 23 – 25 godina, dok su u proseku 2011. godine parovi stupali u brak u životnoj dobi od 30 – 32 godine.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...