Ispovest: Volim svog supruga, ali svaki dan razmišljam da ga napustim

Strah od vezivanja ne pogađa samo muški pol, sledeća priča to potvrđuje!

pismo

Jedna dama iskreno je podelila na sajtu Cosmopolitan.com svoje ljubavne strahove i zašto želi da ostavi svog supruga ikao ga zaista voli i poštuje.

 “Moj suprug i ja smo zajedno 10 godina. Imamo dvoje dece, mačka, i hipoteku. Verujte mi, da ja od samog početka veze čekam da nesto krene naopako. Prošloo je 10 godina od kako se ja borim da ga ne ostavim, iako ga zaista volim!

Moji roditelji su se razveli kada sam imala 9 godina i odrasla sam očekivajući da su sve veze oduđene na propast,. Nikada se nisam igrala venčanja kada sam bila mala. Nikada nisam sanjala o venčanici, deverušama i jorgovanima…Nije mi ni palo na pamet da se udam upravo zbog lošeg braka koji su imali moji roditelja.

Međutim, upoznala sam svog supruga i zaljubila se. Mogla bi sa njim da provedem svaki trenutak svog života i da mi ne bude dosadno, moja ljubav prema njemu je prava i iskrena. Jedne večeri dok smo ležali u krevetu, on se okrenuo prema meni i tiho rekao: “Da li želiš da se udaš za mene?” Stomak mi se vezao u čvor u čvor , ali sam odmah rekla DA. Da me je zaprosio na drugačiji način verovatno bih se preplašila i pobegla.


Iako smo više od 10 godina u braku, napadi panike nisu prestali. Dok moj muž gleda na svađe kao nešto iz čega ćemo dobiti nešto više, ja to vidim kao kraj univerzuma. Uvek pomislim “To je to! Mi smo nespojivi! Sve je gotovo!” Nemam predstavu šta je zdrava, duga veza i kako izgleda, pa moram da pitam svoje prijatelje za mišljenje, da li sam preterala, da li je vreme da ga napustim ili popustim. Pet minuta nakon nedavne rasprave već sam tražila na internet advokata za razvod. On zna da sam vec razmišljala da ga napustim i preselim se kod svoje majke.

Njegovi roditelji su u braku 40 godina, ali on zna kako se brak mojih roditelja završio, tako da je strpjiv i čeka da se smirim. Ipak, on je ranije imao običaj da priča o nama i da ćemo biti do kraja života zajedno, dok sada to i ne spominje. Možda više o tome i ne razmišlja i potpuno ga razumem.

Trudim se da sakrijem svoje strahove i paniku od dece. Moja ćerka (4) već sada venčava lutke pa se nsdam da je to dobar znak i da neće imati probleme koje ja sad imam.

Ne znam šta da kažem svojim ćerkama o braku i posvećenosti ako me ikada pitaju, jer ni ja nisam još uvek sve shvatila. Želim da imaju pozitivan stav prema braku, jer je to ustvari nešto divno. Koncept “dok nas smrt ne rastavi” je zaista strašan, ali teši me pomisao da uvek mogu da odem ako želim. Pretpostavljam da je to zbog toga što želim da skočim pre nego što budem gurnuta, ili da ostavim pre nego što budem povređena. Ne znam šta da radim s tim strahovima, ali moram da priznam da oni postoje i da treba da ostanem sa svojim suprugom, jer ga zaista volim”.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...