Evo šta vrućina radi vašim intimnim delovima, i kako da ih zaštitite!

Na ovim paklenim temperaturama toliko je vruće, da vam se čini da se čak i oni delovi tela koji nisu pod garderobom, kao što su ruke, jednostavno kuvaju. A zamislite tek kako je vašoj “vršnjakinji” ušuškanoj među butinama i gaćicama? E, to je pravi pakao!Ima tipova koji ne vole obrijanu vaginu

I za muške i za ženske intimne delove, vrućina je pravo mučenje. Zbog preteranog znojenja često dolazi do ojeda, osipa i drugih iritacija, pa se ovde ne radi o pukoj neudobnostui, već može da dođe i do zdravstvenih problema.

– Znoj je pogodan za razvoj raznih bakterija, pa intimne delove morate da perete svakodnevno. Ne radi se samo o tome da dolazi do razvoja neprijatnih mirisa, već može da dođe i do zdravstvenih problema zbog neredovne higijene, koja je u letnjim mesecima imperativ – savetuje dr Gorana Isailović, dermatolog.

Iako su naučna istraživanja već pokazala da je vrućina savršen afrodizijak i da je seks mnogo češći (i žešći) u ovim mesecima, ako ne vodite računa o intimnoj higijeni to sve može da padne u vodu. Što zbog neprijatnog mirisa, koji nije baš privlačan suprotnom polu, što zbog eventalnih zdravstvenih problema.

Međutim, postavlja se pitanje – koliko često treba da se kupamo i da peremo intimne delove?

– Ne valja preterivati sa kupanjem, a sapuni se ne preporučuju za pranje genitalija jer remete prirodnu pH vrednost osetljive kože i sluzokože. Jednom dnevno je sasvim dovoljno, osim ako, zbog mirisa, nemate potrebu da to radite češće – savetuje dr Isailović.

U ovim mesecima je takođe jako bitno kakve gaćice i kakvu odeću nosite. Zato treba izbegavati sintetiku, kao i tange koje nisu bezbedne i mogu da dovedu do gljivica i iritacija, a umesto toga birajte pamučan veš.

– Ne treba nositi ništa tesno, što će da dovde do uparavanja – dodaje naša sagovornica.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

You may also like...