DOBRO POGLEDAJTE: Jezik otkriva kakvo vam je zdravlje!

Detaljnim pregledom jezika moguće je otkriti kako funkcioniše vaš organizam, koje su mu kritične tačke i alarmantni organi kojima je hitno potrebna pomoć

jezik

Verovali ili ne, izgled jezika može otkriti mnoga oboljenja! Zato pogledajte na šta sve njegova boja može da ukaže i stanite ispred ogledala čim pročitate ovaj članak.

Znate li da već pogledom na svoj jezik možete otkriti imate li problemima s jetrom, kako vam radi probavni sistem i brinete li se previše u životu?

Detaljnim pregledom jezika moguće je otkriti kako funkcioniše vaš organizam, koje su mu kritične tačke i alarmantni organi kojima je hitno potrebna pomoć. Nije reč o triku, nego o detaljnom pregledu jezika, metodi koju kineska narodna medicina i Ayurveda praktikuju već godinama.

Jezik je ogledalo organizma, a pojedini delovi jezika, prema narodnoj medicini, odgovaraju organima u telu. Promena boje, tkiva jezika ili naslage na pojedinim delovima reći će vam u kakvom je stanju vaše telo, gde se nakupljaju toksini i na šta morate obratiti pažnju.

Foto: Wikipedia/צביה

Iako su za vrhunsku analizu jezika potrebne veštine, znanja i dugogodišnje iskustvo, neke probleme sa zdravljem možete načelno otkriti i sami, uz pomoć ovog jednostavnog testa.

Bitno je da ga sprovedete ujutro, čim se probudite, pre nego što obavite jutarnju higijenu.

Kako izgleda zdrav jezik?

Za početak, bitno je da znate kako izgleda zdrav jezik. On ima nekoliko karakteristika:

Boju – ružičaste je boje, bez tamnih ili bledih područja. Ova boja upućuje na zdravi dotok krvi.

Foto: Klaus D. Peter, Wiehl, Germany

Oblik – elastičan, gibak jezik. Površina mu je glatka, nije ispucana, natečena ili stanjena. Jezik koji drhti, koji je mlitav ili prečvrst ukazuje na probleme u organizmu.

Naslage – zdrav jezik je bez naslaga ili s tek primetnim naslagama bele boje. Jako vidljive bele naslage znak su toksina i prekomernog konzumiranja mlečnih proizvoda, dok smeđe, sive i tamne mrlje ukazuju na probleme s probavom, bubrezima ili jetrom.

Vlažnost – zdrav jezik je blago vlažan, nije suv, niti prevlažan.

Vene pod jezikom – nisu proširene, jedva su vidljive, svetle boje. Tamno-plave i vene ljubičaste boje ukazuju na neki zdravstveni problem.

izvor, foto: telegraf

NAJČITANIJE:

You may also like...