Do sada ste kosu prali pogrešno: Ovako to treba da radite!

Tanka i masna kosa više neće biti problem uz ovih par sjajnih trikova koje vam predlažemo! Evo na šta treba da obratite pažnju…

foto: Profimedia

Već decenijama važi isto pravilo kad je u pitanju nega kose – utrljaj šampon u kosu i teme, dobro isperi, stavi regenerator, sačekaj 3 minuta i isperi.

Ovaj provereni postupak koristi se i u salonima, i u domovima, ali stručnjaci za njegu odnedavno predlažu da taj postupak obrnemo ako imamo problem s tankom ili masnom kosom.

To bi značilo da prvo treba da pokvasite kosu i nahraniti je regeneratorom, a zatim je isperete i dobro operete šamponom.

Zašto ovakav način pranja i negovanja ima smisla?

Svi oni koji imaju tanku i beživotnu, ili masnu kosu slažu se u jednoj stvari – sa regeneratorom je teško živeti, a bez njega ne možeš.

Devojke sa tankom kosom žale se kako regenerator “dodaje težinu” njihovoj kosi koja tada postaje još mlitavija, dok cure sa masnom kosom regenerator ne vole jer se zbog njega kosa još brže masti.

Naime, sa druge strane, regenerator hrani i daje lep izgled našoj kosi pa opet nije pametno u potpunosti ga preskočiti.

Upravo zbog toga ovo vredi isprobati “obrnuto pranje”, pogotovo u letnjim mesecima kada kosi treba posvetiti dodatnu pažnju.

izvor, foto: story

NAJČITANIJE:

You may also like...