Dinkić napao Dačića: Tebi su važne samo pare, a ne investicije

Sporni bonusi Ministar finansija optužio čelnike MUP da im je važnije da dele bonuse nego da investiraju u preko potrebnu opremu.

foto:kurir

foto:kurir

 

BEOGRAD – Ovo je hit: Dinkić Dačiću drži lekciju o trošenju para.
Lideri URS i SPS zaratili su, po starom srpskom običaju, zbog para! Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede i prvi čovek URS, otkrio je da je premijeru i ministru policije Ivici Dačiću važnije da i dalje deli bonuse po MUP nego da taj novac preusmeri u investicije za sprečavanje elementarnih nepogoda!

Dinkić je još rekao da su ministri sami određivali gde će smanjiti troškove i da je većini bilo važnije da sačuvaju zarade zaposlenih u administraciji i da se odreknu investicija, i kao tipičan primer naveo svog šefa u Nemanjinoj 11.

Sumanuti troškovi

– Prioritete u MUP nisam radio ja, nego moj kolega Ivica Dačić… Njima je bilo važnije da svi i dalje imaju bonuse, a da se odreknu, na primer, investicija za sprečavanje elementarnih nepogoda – rekao je Dinkić i objasnio da je u MUP postojala mogućnost da, umesto smanjivanja investicija, budu ukinuti bonusi za zaposlene koji nisu uniformisani, nego rade na šalterima i u administraciji. Ministar finansija je podsetio da je uvek loše smanjivati kapitalne investicije, osim ako je reč o projektima koji mogu da sačekaju.

– Ja sam se odrekao svih projekata i kapitalnih investicija u turizmu. Izgradnja žičara može da čeka neka bolja vremena – našao je vremena da se požali Dinkić.

Greška od milijardu evra

Vanja Vukić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kaže da Dinkićevi navodi apsolutno nisu tačni, te da je, umesto što napada unaokolo, trebalo bolje da isplanira budžet.

– Mi ne delimo bonuse, to je poboljšanje socijalnog statusa policajaca, koji su ionako u lošem položaju, a da budžet nije proma šen za milijardu evra, imali bismo i za investicije. Policajci obavljaju izuzetno težak posao – dodao je Vukić.

 

izvor:kurir

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...